Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny bok uten krim

NORWICH (Dagbladet): Anne Holt (38) har kuttet ut krim og gått over til «ordentlig litteratur», som hun spøkefullt fortalte norskstudenter på University of East Anglia i Norwich i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boka kommer til høsten, og noe mindre spøkefullt ga hun klar beskjed om at studentene i England var de eneste som fikk oppleve henne offentlig på en lang stund.

Det er første gang Anne Holt opptrer i offentlig sammenheng etter at sykdom tvang henne til å søke avskjed som justisminister i vinter.

Spark til pressen

Avtalen i England hadde hun gjort før hun ble statsråd, og det var bare studentene hun ville snakke med. Pressen fikk likevel være til stede på forelesningen og fikk dessuten sitt pass påskrevet.

- Pressen har hatt en interesse for min person som nærmest har vært invalidiserende. Nå prøver jeg å ta tilbake navn, ansikt og person, sa Anne Holt til studentene, før hun leste et fryktelig voldtektsavsnitt høyt fra boka «Salige er de som tørster». Boka kommer som film til høsten.

Hjertebarn

Den nye boka hennes er et hjertebarn hun har tenkt og skrevet på i nesten sju år.

- Den har ikke noe budskap eller mål. Jeg setter ingen ting under debatt. Det er en historie som har modnet, og som jeg bare var nødt til å skrive. Den bare kom til meg, sa Anne Holt som kanskje har beroliget presse, politikere og politi med disse ordene. Det skjer nemlig ingen mord, men mer vil hun ikke avsløre.

Høy musikk

I tida etter statsrådsavgangen har Anne Holt brukt en del tid på å skrive. Til full musikk, ifølge henne selv.

- Jeg setter på både TV, radio og musikkanlegg, og liker lydgrøten som kommer. Den inspirerer. Jeg går også omkring og ser på folk for å finne personligheter som jeg tar inn i boka, sa hun til en vantro forsamlig.

Særlig var Knut Faldbakken, som var en av de andre foreleserne, forskrekket over all støyen Anne Holt måtte ha. Han foretrekker ro. Noe han hadde mye av ved Mjøsa, forsikret han.

Advokat

- Jeg har lenge vegret meg for å kalle meg forfatter. Jeg var kjent fra TV før jeg begynte å skrive, og selv da jeg skulle til England, skrev jeg advokat på papirene. Knut Faldbakken skrev forfatter med en gang. Krim-bøkene mine er skrevet av lyst, for å si noe jeg hadde på hjertet og fordi jeg kjente politiet. Boka jeg nå kommer med er noe helt annet, sa Anne Holt.

Anne Holts opptreden i Norwich var i forbindelse med Doorway to Norway, som er en del av et større mønstring av norsk kultur i denne delen av England.