Ny bok uten krim

NORWICH (Dagbladet): Anne Holt (38) har kuttet ut krim og gått over til «ordentlig litteratur», som hun spøkefullt fortalte norskstudenter på University of East Anglia i Norwich i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Boka kommer til høsten, og noe mindre spøkefullt ga hun klar beskjed om at studentene i England var de eneste som fikk oppleve henne offentlig på en lang stund.

Det er første gang Anne Holt opptrer i offentlig sammenheng etter at sykdom tvang henne til å søke avskjed som justisminister i vinter.

Spark til pressen

Avtalen i England hadde hun gjort før hun ble statsråd, og det var bare studentene hun ville snakke med. Pressen fikk likevel være til stede på forelesningen og fikk dessuten sitt pass påskrevet.

- Pressen har hatt en interesse for min person som nærmest har vært invalidiserende. Nå prøver jeg å ta tilbake navn, ansikt og person, sa Anne Holt til studentene, før hun leste et fryktelig voldtektsavsnitt høyt fra boka «Salige er de som tørster». Boka kommer som film til høsten.

Hjertebarn

Den nye boka hennes er et hjertebarn hun har tenkt og skrevet på i nesten sju år.

- Den har ikke noe budskap eller mål. Jeg setter ingen ting under debatt. Det er en historie som har modnet, og som jeg bare var nødt til å skrive. Den bare kom til meg, sa Anne Holt som kanskje har beroliget presse, politikere og politi med disse ordene. Det skjer nemlig ingen mord, men mer vil hun ikke avsløre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer