- Ny bølge av anti-semittisme

Synagoge utenfor Paris angrepet med brannbomber.

INGEN SKADD: Synagogen i Saint-Denis, nord for Paris, ble utsatt for et angrep der flere brannbomber ble kastet inn gjennom vinduene. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
INGEN SKADD: Synagogen i Saint-Denis, nord for Paris, ble utsatt for et angrep der flere brannbomber ble kastet inn gjennom vinduene. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To brannbomber ble i går kastet mot en synagoge nord for Paris, i det som den franske innenriksministeren kaller en ny bølge av antisemittisme og antimuslimske følelser.

Ingen ble skadd da et vindu ble knust og en vegg svartsvidd av molotov-cocktailene som ble kastet mot synagogen i Saint-Denis.

Innenriksminister Michèle Alliot-Marie sa at Frankrike har opplevd en ny bølge av anti-jødiske og anti-muslimske episoder som følge av Gaza-krigen.

- Vi må gjøre alt for å stanse importen inn i vårt land av situasjonen som finner sted i Midtøsten, sa Alliot-Marie etter et møte mellom president Nicolas Sarkozy og katolske, muslimske og jødiske ledere.

Også i den sveitsiske byen Genève var det i går et angrep mot et jødisk skolesenter.

Et vindu ble knust i angrepet.


(NTB)

 


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer