Instagram

Ny bølge av Instagram-hacking truer norske kontoer: - Toppen av isfjellet

Ekspertene forklarer hvordan du kan sikre kontoene dine.

HACKING: Hvor nøye har du sikret dine sosiale medier? En ny bølge Instagram-angrep rammer norske kontoer. Foto: Yui Mok / Pa / NTB Scanpix
HACKING: Hvor nøye har du sikret dine sosiale medier? En ny bølge Instagram-angrep rammer norske kontoer. Foto: Yui Mok / Pa / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bruker du samme passordet du har hatt i en årrekke? Klikker du på linker uten å tenke nøye over hva det kan føre til? Deler du Netflix-passordet ditt i hytt og vær?

Svindel på internett og sosiale medier tar stadig nye former, og det er viktig å sikre seg. Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) administrerer Slettmeg.no, varsler nå om en bølge av Instagram-angrep som rammer norske kontoer.

- Nå er det på høy tid at nordmenn tar i bruk sikker pålogging. Det er ikke et spørsmål om hvorvidt fremmede får tak i din påloggingsinformasjon, men derimot når det skjer, sier daglig leder i Slettmeg.no, Hans Marius Tessem.

Toppen av isfjellet

Den erfarne cybersikkerhetseksperten forteller om en rekke telefoner og e-poster fra fortvilte nordmenn som ikke lenger får adgang til sin egen Instagram-konto.

- Dette går i bølger, og at det ser nesten ut som de tar for seg norske brukere. Vi har nå hatt et 50-talls saker bare i løpet av et par dager og det er trolig bare toppen av isfjellet, advarer Tessem.

Etter at svindlerne har fått tak i ditt brukernavn og passord, bytter de passordet og bruker kontoen din til svindel og annen type kriminalitet mot vennene dine på Instagram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer