Ny boligskatt i det blå

Det blir etter alt å dømme ingen endringer i boligskatten neste år selv om Stortinget i juni i fjor vedtok omfattende endringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye boligbeskatningens «far», nåværende generalsekretær i Senterpartiet Per Olaf Lundteigen, mener at Finansdepartementet kunne ha sluttført arbeidet dersom det hadde vært vilje til det.

- Det er nokså tvilsomt om det vil være mulig å bli ferdig med det lovarbeidet som er nødvendig i tide, innrømmer statssekretær Endre Skjørestad i Finansdepartementet overfor NTB.

Stortinget vedtok i detalj hvordan det nye systemet skulle virke, men for at det skal kunne settes ut i livet er det nødvendig med endringer i skatteloven.

- En slik lovproposisjon er en betydelig affære. Det er ikke bare å trykke på en knapp, sier Skjørestad.

- Utarbeidelse av nødvendige lovendringer kan umulig være noen komplisert oppgave. Hele systemet ble jo avklart i stortingsbehandlingen, sier Lundteigen, som var saksordfører for saken i Stortinget, til NTB.

Han understreker at stortingsflertallet la stor vekt på å få til antibyråkratiske, enkle regler slik at boligeierne selv kunne regne ut hva boligskatten ville bli i løpet av ti minutter.

Han håper nå det kan være mulig å legge fram et lovforslag i løpet av våren 1999, slik at regjeringen kan komme tilbake til saken i revidert nasjonalbudsjett i mai neste år.

(NTB)