Ny bombe i Algerie

Paris (NTB-Reuters): Ti mennesker ble drept og 13 andre kom til skade da en bombe torsdag eksploderte om bord i en buss i det sørlige Algerie. Bussen var ute på sin rute i Bouaichoune-distrik tet i provinsen Medea da sprengladningen detonerte, sier talsmenn for algerisk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble umiddelbart satt i verk en omfattende jakt på de som sto bak bomben. Politiet mistenker fanatiske islamister for å stå bak denne og andre aksjoner som har kostet flere hundre sivile livet, skriver det offisielle algeriske nyhetsbyrået APS.

Algeriske sikkerhetsstyrker gjennomsøker nå kloakkene under hovedstaden Alger, på jakt etter muslimske opprørere, skrev aviser i byen torsdag.

Gamlebyen

Letingen ble innledet kort etter at opprørere angrep en buss på Martyr-plassen i sentrum av byen onsdag, der minst 13 mennesker kom til skade. De to aktivistene som gjennomførte dette angrepet, flyktet etterpå i retning av Casbah'en, gamlebyen som er Algers hjerte.

Bussjåføren gikk selv til angrep mot en av mennene, og greide å legge ham i bakken. - Men kameraten hans skjøt først i været, og rettet deretter pistolen mot meg, og da fant jeg det best å slippe taket i han jeg holdt på, fortalte sjåføren torsdag til avisen Liberte.

Ifølge avisen El Watan bruker en gruppe opprørere ledet av Hocine Flicha kloakkene under Alger som base og fluktrute under sine operasjoner. Det omfattende kloakknettet under byen går tilbake til tiden da Algerie var en fransk koloni.

Fraksjon

Hocine Flicha leder en fraksjon av den hensynsløse Væpnet islamsk gruppe (GIA). Algeriske aviser skrev i fjor at Flicha ligger i hard maktkamp med en annen fraksjonsleder, Mohamed Bekadi, om kontrollen over GIA i Frais Vallon-distriktet på høydene rundt Algers sentrum.

Alger-avisen La Tribune meldte torsdag at en elitestyrke av væpnede gendarmer og vanlige politifolk nå er i ferd med å kartlegge byens kloakknett. De har funnet og uskadelig sprengstoff ved minst en nedgang til kloakken, og går svært langsomt og forsiktig fram av frykt for nye bomber, skrev avisen.

Algerie har vært herjet av vold siden landets generaler i 1992 grep inn og avlyste et valg som den islamittiske Redningsfronten (FIS) lå an til å vinne. Siden da har mellom 60.000 og 80.000 mennesker mistet livet i politiske voldshandlinger i det nordafrikanske landet.