Ny bombe i Irak

En ny bilbombe har drept minst seks i Irak. Gårsdagen var den blodigste etter Saddams fall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilbomba eksploderte i den sunnimuslimske Fallujah 6 mil vest for Bagdad.

Angrepene fortsetter

Minst seks er drept, melder nyhetsbyrået AP. Hamid Ali, et vitne på stedet, forteller at bomba var plassert i en Toyota som sto parkert foran strømstasjonen i byen, nær skolen og bare 100 meter fra politistasjonen.

Skolen var stengt, men politiet opplyser at en person er funnet død i bygningen. Amerikanske soldater ankom åstedet 20 minutter etter at bomba eksploderte.

Blodig dag i Bagdad

I går rammet terroren Røde Kors hovedkvarter og tre politistasjoner i hovedstaden. Omkring 40 ble drept og over 200 skadd.

Pentagon kaller angrepene for koordinert, og mistenker at utlendinger står bak bombeangrepene, melder BBV. Etterretningseksperter mener al-Qaida kan være involvert.

Dagen i går, den første dagen av fasten Ramadan, er den blodigste så langt etter at Saddams regime ble styrtet. Åtte irakiske politimenn, minst 26 sivile irakere og en amerikansk soldat er blant de drepte.

Søndag morgen ble et hotell i Bagdad der USAs viseforsvarsminister Paul Wolfowitz i befant seg, beskutt med minst 29 raketter. Ministeren kom uskadd fra angrepet.

<B>UTENFOR RØDE KORS I GÅR:</B> Den internasjonale hjelpeorganisasjonen vurderer nå å trekke seg ut av Bagdad.