Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny bombe i Spania

En bilist ble skadd i eksplosjonen ved rettsbygningen i Estella i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Attentatet skjedde i 06-tida i den nordspanske byen.

Også denne gangen ringte en påstått ETA-representant og advarte på forhånd. Den anonyme telefonstemmen sa klokka 05.45 at en sprengladning ville gå av klokka 06, melder El Mundo.

Bomba hadde blitt plassert utenfor en rettsbygning. Idet det smalt, passerte en ung mann i bil. Han får medisinsk hjelp for skadene han pådro trommehinnene. En sjokkskadd kvinnelig nabo blir også tatt hånd om.

Spansk politi var raskt på stedet etter ETA-advarselen som ble gjentatt to ganger før mannen la på. Politiet rakk likevel ikke å sperre av området.

Da to bomber tirsdag ble sprengt i Bernidorm og Alicante, ringte også en ETA-mann på forhånd slik at spanjolene skulle få muligheten til å evakuere de to hotellene. Tretten personer ble likevel skadd.

Den baskiske separatist-organisasjonen har innledet årets sommerkampanje for å ramme den spanske turistindustrien. Målet deres er en selvstendig stat nord i Spania. Estella ligger i i Navarra, en provins baskiske separatister ser på som en del av et større hjemland.

BOMBEMÅL: Slik så det ut etter tirsdagens bombe på Hotel Nadal i Benidorm. ETA vil ikke drepe, men skremme vekk turistene.