Ny bombe på Mallorca

Ingen meldt omkommet.

ETA-BOMBING: Den baskiske separatistorganisasjonen ETA ringte på forhånd inn til restauranten i Palma på Mallorca før bomben gikk av. Ingen ble skadet i angrepet. Dette er den andre bomben på kort tid som går av på ferieøya Mallorca.  EPA/BALLESTEROS
ETA-BOMBING: Den baskiske separatistorganisasjonen ETA ringte på forhånd inn til restauranten i Palma på Mallorca før bomben gikk av. Ingen ble skadet i angrepet. Dette er den andre bomben på kort tid som går av på ferieøya Mallorca. EPA/BALLESTEROS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Én bombe gikk av og to ble desarmert av politiet på ferieøya Mallorca på søndag. Ingen ble skadd i angrepet som den baskiske separatistorganisasjonen ETA har påtatt seg ansvaret for.

Politiet mottok en telefon klokken 11.30 fra ETA, der de ble advart om at det kom til å gå av tre bomber mellom klokken 12 og klokken 18.

Den første bomben gikk av på dametoalettet inne på restauranten La Rigoletta rundt kl 15, og bombe nummer to ble desarmert av politiet kort tid etter, melder CNN.Spansk politi fant den tredje og siste bomben på t-banestasjonen Plaza Major og har nå desarmert den, skriver El Mundo.

Bombingen i dag ble gjennomført bare timer etter at ETA påtok seg ansvaret for fire andre terroraksjoner som har drept tre og skadet et titalls mennesker i sommer.- Når Spania bruker våpen, svarer vi også med våpen, skrev ETA i en melding som omtalte spanske myndigheters intensiverte jakt på ETA-medlemmer den siste tiden.

Det er bare litt over en uke siden det sist gikk av to bomber på den spanske ferieøya. Da ble to politimenn drept.

Seks ETA-medlemmer er fremdeles ettersøkt for bilbomben som gikk av for litt over en uke siden. Veier, bensinstasjoner, flyplasser og havner er under konstant overvåkning av sikkerhetsstyrker, politi og militære. Bildene av de seks terroristene sirkulerer i alle nyhetskanaler og aviser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.