Ny bombealarm i Madrid

En bombe på tolv kilo er funnet i et togspor utenfor Madrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bomben ble funnet mellom Madrid og Sevilla. Den ble funnet i togsporet like utenfor Madrid, mellom stasjonene Mocejón and Algodor. Det er like ved turistmålet Toledo, skriver El Mundo.

Den spanske innenriksministeren bekrefter bombefunnet, og jernbanelinja er nå stengt.

Flere tog som skulle gått til Sevilla fra jernbanestasjonen Atocha, som nylig ble bombet, holdes tilbake. Togene går hver time. Flere andre tog er også stanset.

Passasjerer på toget som forlot Atocha-stasjonen klokka 12.55, fikk beskjed om at det var «tekniske problemer», sier øyenvitner til Elmundo.es. Like etterpå fikk de beskjed om at det var snakk om «sikkerhetsproblemer». Passasjerene satt innesperret i togene i flere timer.

Bombeeksperter ble varslet av ansatte i jernbaneselskapet. Dynamitten lå i tilknytning til skinnegangen, rundt 60 kilometer sør for Madrid. Eksplosivene var ifølge AP koblet til en detonator med en kabel som var 130 meter lang, sa innenriksministeren på en pressekonferanse. Ifølge Reuters melder spansk statlig radio at tidlige undersøkelser tyde på at dynamitten som er funnet er av samme type som ble brukt 11. mars, Goma 2 Eco.

Blodig terror

Det var om morgenen den 11. mars at Madrid ble utsatt for et av Europas verste terrorangrep. Til sammen ti bomber ble sprengt på fire pendlertog. 191 mennesker døde, og over 1800 ble skadd i eksplosjonene.

De første mistankene falt på den baskiske separatistbevegelsen ETA, men etter kort tid kom islamistiske terrorgrupper i politiets søkelys. To dager etter eksplosjonenen pågrep spansk politi de tre marokkanerne Jamel Zougam (31), Mohammed Bekkali (32) og Mohamed Chaoui (34). Disse er mistenkte for også å stå i ledtog med den marokkanske terrorgruppa som utførte et attentat mot spanjoler i Casablanca i fjor.

Etterforskerne leter etter forbindelser mellom de arresterte og al-Qaida.

Så langt har 22 personer blitt pågrepet i saken. 16 av disse sitter fortsatt i politiets varetekt. Ifølge BBC er 11 av mennene marokkanske eller spanjoler av marokkansk herkomst, mens to er fra India, og tre fra Syria.

UNDERSØKES:</B> Her undersøker politiet toglinja ved Mocejon cirka 60 kilometer sør for Madrid etter at en bombe ble funnet i togsporet.
<B>AVE:</B> Det er tog av typen AVE som trafikkerer mellom Sevilla og Madrid. Bomben ble funnet i sporet til dette toget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer