Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny bombenatt

NATO angrep militære kjøretøyer, energiforsyningsmål og broer i natt. Bombene traff også industrianlegg i Jugoslavia. Dårlig vær skal ha bremset bombingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det offisielle nyhetsbyrået Tanjug som melder dette. Dårlig vær begrenset bombeangrepene i natt, hevder NATO. Seks serbiske militære kjøretøyer ble angrepet av jagerfly i det sørlige og sørøstlige Kosovo, sa en NATO-talsmann. Han beskrev kjøretøyene som stridsvogner og andre pansrede kjøretøyer.

Kraftige eksplosjoner

Seks kraftige eksplosjoner kunne høres i løpet av fem minutter i Beograd-området seint i går kveld. Drivstofflagre, elektrisitetsverk og en militær flyplass skal ha vært målene, ifølge lokale kilder.

Seks gruvearbeidere ble såret i et NATO-angrep mot et elektrisitetsverk i byen Bor, 20 mil sørøst for Beograd, melder Tanjug. Angrepet var rettet mot en elektrisk transformator som forsyner gruvelandsbyen med strøm. En av de sårete er innlagt på sykehus, mens de fem andre kunne reise hjem etter undersøkelse.

To bomber traff elektrisitetsverket ved 22.30-tida og gjorde store ødeleggelser.

To angrep

Gruveområdet i Bor ble angrepet av NATOs fly to ganger i går. Det første angrepet skjedde på formiddagen. Det sto en stor, svart røyksky opp fra et drivstofflager på stedet etter en kraftig eksplosjon, rapporterte det serbiske nyhetsbyrået Beta. Skyen var seks-sju kilometer lang, og innbyggere i rumenske landsbyer på grensen til Jugoslavia sa de kunne se den soppformede skyen i stor høyde og lukte røyk.

(NTB-DPA-AFP)