Trine Skei Grande tok toget for å bli med.

Ny bompakke til 7,5 milliarder i dag. Frp-Dale blir hjemme.

Bilistene må betale 7,5 milliarder for den nye bypakka i Trondheim som signeres i dag. Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) sender vikar fra Høyre til signeringen.

KALENDERHENSYN . Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) prioriterte ikke signering av bompakke til 7,5 milliarder kroner i Trondheim. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KALENDERHENSYN . Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) prioriterte ikke signering av bompakke til 7,5 milliarder kroner i Trondheim. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Venstre-leder Trine Skei Grande var grytidlig på beina tirsdag. Hun skulle rekke toget til Trondheim for å overvære signeringen av den nye byvekstavtalen. Det er en pakke som går fullstendig på tvers av bompengekravene som Frp's landsstyre enstemmig meislet ut under krisemøtet for to uker siden.

Ingen fra Frp er til stede når avtalen signeres på Trondheim sentralstasjon i ettermiddag.

Samferdselsdepartementet er en av avtalepartnerne. Men Frp-statsråd Jon Georg Dale sender statssekretær Anders B. Werp fra Høyre for å undertegne avtalen som innebærer at bilistene må ut med 7,5 milliarder kroner i bompenger de neste ti åra.

- Kalenderhensyn

- Kalenderhensyn, sier Dales politiske rådgiver Karine Skaret (Frp) på spørsmål om hvorfor samferdselsministeren sender en vikar til signeringen.

- Det har ikke noe å gjøre med at han ikke vil bli tatt bilde av mens han signerer en avtale som bryter med Frp's bompengekrav?

- Han har rett og slett ikke tid. Dale har generalforsamling i Vy-gruppen i dag. Og dessuten måtte han være med i statsråd, sier Skaret.

Imidlertid har to andre statsråder, nemlig kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland fra Høyre og kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (Venstre), funnet plass i sine kalendre. Begge er med når staten signerer avtalen med representanter fra Trøndelag fylkeskommune og Trondheim, Malvik, Melhus og Stjørdal kommuner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer