FERIBOLIG: Andre S. Aalen har i snitt solgt en feriebolig om dagen i Brasil de siste to månedene. Foto: Georg Stenseng Aalen
FERIBOLIG: Andre S. Aalen har i snitt solgt en feriebolig om dagen i Brasil de siste to månedene. Foto: Georg Stenseng AalenVis mer

Ny boom for salg av ferieboliger i Brasil

VM-boom for ferieboliger i Brasil. Nordmenn blar opp og leier ut under fotball-VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Norske Brasil Invest har i snitt solgt én eiendom hver eneste dag til skandinaviske kjøpere de seneste to månedene, skriver Finansavisen i dag

- Vi snakker mildt sagt om en unormal høy interesse. Vi antar at fotball-VM er hovedårsaken, i tillegg til lave priser på grunn av den svake valutaen, sier Andre S. Aalen i det Brasil-registrerte eiendomsselskapet Aalen Group til avisen.

Han forteller at prisene er så lave at folk tror det er forbundet med juks. I tillegg har de mange skandalene virket negativt inn på salget.

- Men VM og OL gjør at folk er i ferd med å endre synet på eiendomsinvesteringer i Brasil, sier Aalen til Finansavisen.

105 eiendommer solgt Brødrene Georg S. Aalen og Andre S. Aalen er eierne i Aalen Group og markedsfører seg i utlandet under navnet Brasil Invest. Selskapet står for salget av nesten alle de 109 ferieboligene i Brasil som nå ligger til salgs på Finn.no.

Hittil i år har brødrene ifølge Finansavisen solgt 105 eiendommer. De siste to månedene har de i snitt solgte en feriebolig om dagen til skandinaviske kjøpere.

Rundt halvparten av de solgte ferieboligene er egne prosjekter, mens resten er resalg.

- Nå er vi på vei tilbake - Det er årevis siden vi så slike tilstander. Det var en tid mellom 2005 og 2007 hele Norge skulle kjøpe ferieboliger i Brasil. Nå er vi på vei tilbake til de nivåene, sier Aalen til avisen.

- I samme periode i fjor var antallet ferieboliger nesten så godt som null, og det norske markedet var så dårlig at det nesten ikke var vits å jobbe med det, legger han til.

Flere nyheter Røkke kan smile etter onsdagens nyheter
Har gått glipp av 360 millioner kroner
Røkke-topp blir ny toppsjef i Ekornes