Ny borgerlig nedtur i meningsmåling

I en ny meningsmåling mister den borgerlige regjeringen og dens støttepartier sitt flertall på Stortinget. Hadde målingen vært et valgresultat, kunne Arbeiderpartiet styrt landet alene.

NEDTUREN FORTSETTER: Frp og partileder Siv Jensen går tilbake på nok en meningsmåling. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NEDTUREN FORTSETTER: Frp og partileder Siv Jensen går tilbake på nok en meningsmåling. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På Vårt Lands partibarometer for november, utført av Norstat, faller Høyre med 1,3 prosentpoeng og Fremskrittspartiet med 1,7 prosentpoeng. Det gir regjeringspartiene en oppslutning på henholdsvis 24,7 og 13,2 prosent. Selv om støttepartiene KrF (4,9 prosent) og Venstre (4,7 prosent) går fram med henholdsvis 0,4 og 0,8 prosentpoeng, er ikke dette nok til et borgerlig flertall på Stortinget.

Ap får nemlig 37,6 prosents oppslutning alene, en framgang på 1,2 prosentpoeng. Det ville gitt partiet 70 mandater alene på Stortinget - nok til å kunne drive en mindretallsregjering. For selv om partiet mangler 15 mandater alene på å få flertall, får Solberg-regjeringen og støttepartiene ett mandat for lite til å beholde flertallet, skriver avisen.

Sp får 5,2 prosents oppslutning, tilbake med marginale 0,1 prosentpoeng, mens SV fortsatt sliter under sperregrensen med 3,7 prosent til tross for en liten framgang på 0,5 prosentpoeng.

Miljøpartiet De Grønne havner også så vidt under sperregrensen på denne målingen. Med 0,5 prosents framgang får partiet 3,9 prosents oppslutning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer