Ny børsnedtur i USA

Teknologiaksjene gikk på en ny smell i USA onsdag. Nasdaq-børsen falt med mer enn 5 prosent de første ti minuttene handelen var i gang og ble liggende lavt i timene som fulgte. Dermed var verdien av teknologiaksjene lavere enn i juni 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasdaq-selskapene har samlet tapt mer enn halvparten av papirverdien siden toppnoteringene i vår, da børsen passerte 5.000 poeng. Dagens lavmål ligger like under 2.400 poeng.

Meklerne oppgir den amerikanske sentralbankens framtidsbekymringer som viktigste årsak til dagens ras. The Fed besluttet i går å ikke senke renten. Samtidig markerte sentralbanken at faren for økonomisk nedgang er større enn faren for inflasjon.

Den amerikanske økonomien bremser kraftig opp og salget av PCer skuffer markedet. Investorene hadde håpet at sentralbanken skulle satt renten ned nå og lot seg ikke imponere av signalene om et rentekutt over nyttår.

Oslo børs falt med 3,2 prosent i dag og stemningen var likedan i det meste av Europa. Londons Tenchmark 100-indeks, som samler de største teknologiselskapene, datt med over 4 prosent.