Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny brann i Oslo-blokk

Startet i søppelbøtte inne i kjeller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag brant det i en bygård på Uranienborg i Oslo. Nå, litt over klokka 23 i kveld, kommer det meldinger om nok en blokkbrann i Oslo.

- Det kom melding om en brann i en blokk i Trondheimsveien. Politiet og brannvesenet er på stedet og har lokalisert brannen til en søppelbøtte i kjelleren i bygget, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Han opplyser at det har vært en god del røyk, men at brannen ikke har spredd seg i særlig grad og at brannvesenet nå har slukket brannen.

Politiet mistenker at brannen på Uranienborg var påsatt. Ifølge Stokkli er det imidlertid for tidlig å si om det også gjelder denne brannen.

- Det er for tidlig å si om brannen er påsatt eller har sammenheng med brannen på Uranienborg.  Men vi har opprettet sak og vil etterforske dette, sier han.

Klokka var 19.46 da alle nødetater rykket ut til bygårdsbrannen på Uranienborg, vest i Oslo sentrum.

Flere av beboerne fikk beskjed om å bli inne i leiligheten da røyken begynte å spre seg oppover i etasjene. Beboerne oppover i etasjene trakk ut på balkongene sine inntil brannen var slukket og en kontrollert evakuering kunne gjennomføres.

Da brannvesnet gjennomsøkte bygget fant de papir i et sjaktrom i bygårdens kjeller. Politiet opplyser til Dagbladet at de antar at dette var påtent.