Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny brann i parkeringshuset på Sola

Fire fly har blitt innstilt.

- UVIRKELIG: Grytidlig onsdag morgen jobber brannmannskapene fortsatt på spreng etter at en stor brann brøt ut på Sola lufthavn. Endre Lund var på jobb på Sola lufthavn da infernoet brøt ut, og beskriver flammehavet som helt uvirkelig. Video: Trym Mogen og Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

SISTE: Brannen er slukket.

Politiet melder at det brenner på nytt i parkeringshuset på Sola lufthavn Stavanger.

- Det brenner i samme bygning. Brannen er midt i byggets tredje etasje, sier operasjonsleder Jøran Solheim i Sørvest politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har fått melding fra brannvesenet på stedet om åpne flammer og kraftig røykutvikling.

- Det brenner nærmere ankomsthallen denne gangen, legger Solheim til.

Pressekontakt i Avinor, Nora Prestaasen, forteller til Dagbladet at totalt fire fly har blitt forsinket eller rutet om som følge av brannen.

- Flyplassen var stengt en kort periode, men åpnes igjen nå klokka 1930, forteller hun.

- NO CHANCE: Edward ante ingenting om brannen som herjet Sola lufthavn før han fikk en SMS på flyet hjem til Stavanger. Vel fremme ser det ut til at bilen var tapt. Video: Trym Mogen og Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Brannvesenet opplyser at de har observert en bil som det er ulmebrann i på stedet, og at de driver slukking av denne.

- Det er ikke uvanlig at det blusser opp igjen. Det har alt vært en stor brann der, men vi har ikke helt oversikt over hvor det brenner nå i forhold til den gamle brannen, forteller operasjonslederen til Dagbladet.

Seinest tirsdag brant det i samme parkeringshus. Da ble mellom 200 og 300 biler trolig skadd.

Politiet og brannvesenet jobber torsdag kveld på stedet. Politiet fikk melding om den nye brannen klokka 18.50 fra folk som jobber rett ved parkeringshuset.

SOLA: Denne videoen viser innsiden av parkeringshuset i tilknytning Sola lufthavn kort tid etter at brannen startet. Video: Magnus Røsseland Bollmann Vis mer

Nødetatene har sperret av et område, opplyser politiet på Twitter.

- Brannvesen har stigebil på stedet, og røyk har avtatt. Drosjer og kjøretøy blir sendt ut av området inntil området er klarert, skriver de.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media