Foto: GUNNAR THORENFELDT
Foto: GUNNAR THORENFELDTVis mer

Ny brann på Grønland

Bare et steinkast fra Urtegata. Én omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bare ei uke etter dødsbrannen i Urtegata på Grønland i Oslo brant det i ettermiddag kraftig i en bygård i parallellgata Norbygata - bare et steinkast unna.

Brannen var dramatisk, og folk måtte reddes ut av brannvesenet.
Én person er omkommet.

- Vi kan bekrefte at én person er omkommet i brannen. Personen ble hentet ut og døde nokså umiddelbart. De pårørende er ikke varslet ennå, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo-politiet til Dagbladet.no.

- Jeg sto i dusjen da broren min kom løpende og sa vi måtte komme oss ut, forteller ei 14 år gammel jente som bor i bygget, til Dagbladet.no.

Brannen ser ut til å ha startet i en leilighet på bakkeplan, ifølge brannvesenet.

Stigebiler og hoppeputer
- Meldingen kom inn klokka 15.24, og vi er på plass med mange biler. Folk må reddes ut med stigebiler og hoppeputer, forteller vaktkommandør Hans Morten Hansen ved Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.no i 15.30-tida.

Også politiet og ambulanser er på stedet, og ifølge Dagbladet.no's folk på stedet måtte skadde beboere hjelpes. Flere ambulanser ble sett forlate stedet i hui og hast med blålys og sirener, og flere kom til etter hvert.

MMS-foto: GUNNAR THORENFELDT
MMS-foto: GUNNAR THORENFELDT Vis mer

To personer på båre, den ene med surstoffmaske, ble sett bli fraktet inn i ambulanser.

Seks mennesker omkom i brannen i Urtegata 31 natt til lørdag i forrige uke. Alle ofrene er ennå ikke identifisert, og årsaken er ikke klarlagt. Frykten for at en pyroman går løs i området, er derfor stor.

Et mannlig øyenvitne i 50-åra forteller at det brant mot byggets bakgård, og at det var vanskelig for brannvesenet å komme til. Flere av beboerne mistenker at også denne brannen er påsatt.

14 evakuert

- Vi har evakuert tolv personer med stigebil. Én person ført ut med maske fra røykdykkere, og én person kom seg ut på egen hånd, sier vaktkommandøren i 16-tida.

Han sier at det trolig er en brann i første etasje.

- Det skaper litt problemer for evakueringen, for det er kraftig røykutvikling oppover i etasjene, sier han.

Bygget er konstruert annerledes enn det i Urtegata 31, og det er for tidlig for brannvesenet å konkludere om denne brannen kan ha sammenheng med forrige ukes brann.

- Vi har ikke oversikt over hvor mange personer som er inne i bygget fortsatt, eller som var i bygården da røykutviklingen startet, sier Hansen i 16-tida.

Ifølge Dagbladet.no's opplysninger er det seks etasjer i bygget, og fem eller seks oppganger.

I 16.30-tida er brannen under kontroll.

- Brannen er slukket, og vi har tømt bygget for mennesker. Vi har gjennomgått hele bygget med røykdykkere og mener nå det skal være tomt. Vi skal gå i gjennom flere ganger for å være helt 100 prosent sikre, sier vaktkommandør Hans Morten Hansen til Dagbladet.no.

MMS-foto: GUNNAR THORENFELDT
MMS-foto: GUNNAR THORENFELDT Vis mer
MMS-foto: ELLA M. HEYERDAHL
MMS-foto: ELLA M. HEYERDAHL Vis mer