Ny brann utenfor Los Angeles

Flere tusen brannfolk fortsetter kampen mot den store skogbrannen nord for San Francisco, samtidig som en ny brann har brutt ut utenfor Los Angeles.

SKOGBRANN: Det er blitt erklært krisetilstand i California som følge av en voldsom skogbrann. Video: CNN / AP. Foto: Justin Sullivan / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bare 5 prosent av Kincade-brannen nord for San Francisco var under kontroll mandag morgen lokal tid.

- Over 3.000 mennesker jobber nå med brannen. De sørger for at evakueringen går greit og at folk tar det på alvor, sier Californias guvernør Gavin Newsom.

Mange titall boliger og vingårder er blitt flammenes rov. Den 150 år gamle vingården Soda Rock Winery er blant dem som er tatt av brannen.

Rundt 180.000 mennesker har fått ordre om å evakuere hjemmene sine, og flere millioner mennesker i California er uten strøm. Grunnen er at kraftselskaper har kuttet strømmen for å unngå at gnister fra strømnettet antenner nye branner.

Før daggry mandag brøt det ut en ny brann utenfor Los Angeles, lenger sør i den amerikanske delstaten. Basket-stjernen LeBron James var blant dem som måtte evakuere her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer