Ny Breivik-bok med kraftig skyts mot moren

Forfatteren mener at barndommen var grobunnen for at Breivik endte opp som terrorist.

NY BOK: I en ny bok hevder forfatteren Aage Storm Borchgrevink at Anders Behring Breivik ble utsatt for mishandling og omsorgssvikt som barn. Forfatteren mener barndommen er grunnen til at Breivik endte opp som terrorist. Foto: STOYAN NENOV / REUTERS / NTB SCANPIX
NY BOK: I en ny bok hevder forfatteren Aage Storm Borchgrevink at Anders Behring Breivik ble utsatt for mishandling og omsorgssvikt som barn. Forfatteren mener barndommen er grunnen til at Breivik endte opp som terrorist. Foto: STOYAN NENOV / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en ny bok hevder forfatteren Aage Storm Borchgrevink at Anders Behring Breivik ble utsatt for mishandling og omsorgssvikt som barn.

Forfatteren går langt i å antyde at morens oppførsel bidro til at Breivik ble som han ble, og går langt i å gi henne en psykiatrisk diagnose, skriver VG.

Borchgrevink har hentet sine opplysninger fra barnevernsdokumenter med nærgående beskrivelser av terroristens familie og legger stor vekt på den betydningen hans barndom og oppvekst fikk for terrorhandlingene. Dokumentene var en del av politietterforskningen, men er ikke tidligere omtalt i mediene.

«Den mørke impulsen kom etter mitt syn fra barndommen, ikke fra kontrajihadistene», skriver han i boken, og mener at barndommen var grobunnen for at Breivik endte opp som terrorist.

- Barndommen viktig - Det er særlig i barndommen til Breivik jeg går lenger i å beskrive detaljene i den omsorgssvikten han ble utsatt for. Det er viktig fordi det beskriver hvor hatet hans kan ha kommet fra, sier Borchgrevink.

Han sier det har manglet en komplett beskrivelse av terroristen og mener man må gå grundig inn i hans historie for å kunne finne ut hvor hatet kommer fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer