Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny brevombe til amerikansk milliardær

NY BOMBE: Ytterligere en mistenkelig pakke har blitt sendt til Tom Steyer. Foto: JOSH EDELSON / AFP / NTB scanpix
NY BOMBE: Ytterligere en mistenkelig pakke har blitt sendt til Tom Steyer. Foto: JOSH EDELSON / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke ble 56 år gamle Cesar Altieri Sayoc pågrepet for å stå bak brevbombene som har blitt sendt rundt til en rekke kjente amerikanere, mange av dem kritikere av president Donald Trump.

Brevbombene var adressert til tidligere president Barack Obama, tidligere utenriksminister Hillary Clinton, tidligere CIA-sjef John Brennan, filmstjernen Robert de Niro, CNN og den jødiske milliardæren og politiske aktivisten George Soros, samt flere andre.

Ny bombe

En av de andre som fikk brevomber var milliardæren Tom Steyer, som har donert store pengesummer til demokratiske politikere, gg fredag skriver NBC News at ytterligere en mistenkelig pakke har blitt sendt til Steyer.

Pakken skal ligne på dem Sayoc er siktet for å ha sendt. En bombegruppe har tatt seg av pakken, som nå har blitt bragt til FBI for videre undersøkelser.

Steyer er en av Trumps argeste kritikere, og har gjentatte ganger tatt til orde for at Trump må stilles for riksrett.

I kjølvannet av den første brevbomben, tok Steyer nok en gang til orde for å stille Trump for riksrett.

«Vi er takknemlig for at alle på jobb er trygge. Vi ser et systematisk angrep på vårt demokrati som strekker seg mye lenger enn en isolert terrorist i Florida. Derfor har vi en undeskriftskampanje for riksrett for å få en slutt på lovløshetskulturen i landet vårt», skrev Steyer på Twitter.

Pågrepet

Mannen som er siktet for å ha sendt brevbombeme, Cesar Sayoc, ble pågrepet forrige fredag etter at etterforskere knyttet ham til bombene ved hjelp av fingeravtrykk, DNA og en stavefeil på selve pakkene.

56-åringen ble pågrepet utenfor en bilrekvisita-butikk, i nærheten av sitt eget kjøretøy - en varebil Sayoc også skal ha brukt som bosted.

Varebilen var dekket av bilder med innhold som støtter Trump, samt med innhold som kritiserer CNN og liberale figurer. Det var også bilder av Hillary Clinton, filmskaper Michael Moore og CNNs politiske kommentator Van Jones på bilen.

Ingen av bombene Sayoc sendte eksploderte, og ingen kom til skade.

Ifølge amerikansk påtalemyndighet risikerer Sayoc over 50 års fengsel hvis han blir funnet skyldig i å ha sendt rørbombene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!