Politi i USA

Ny brutal pågripelse: - Redd

Caron Nazario, som har afroamerikansk og latinamerikansk bakgrunn, ble både peppersprayet og truet av politiet da han ble stanset i en trafikkontroll i Virginia. Nå har han saksøkt politiet for overdreven maktbruk.

SPRAYET: Caron Nazario ble brutalt pågrepet etter en trafikkontroll i Virginia i USA. Foto: Windsor Police/Handout /AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): De rystende videobildene fra pågripelsen i desember i fjor, er blitt offentliggjort i forbindelse med søksmålet. De skaper nå store overskrifter i USA.

De kommer også samtidig som rettssaken pågår mot politimannen Derek Chauvin, som er tiltalt for å ha drept afroamerikanske George Floyd under en pågripelse i Minneapolis i mai i fjor.

Nazario (27), som er fenrik i den amerikanske hæren, var ikledd uniform da politimennene stanset ham i Windsor i Virginia. Han fikk både våpen retten mot seg og en av politimennene brukt pepperspray. Nå krever han én million dollar (om lag 8,5 millioner kroner) i erstatning, melder flere medier, deriblant CNN og Washington Post.

Det finnes både bodycam-video fra begge politimennene og opptak fra Nazarios mobiltelefon. Nå fordømmes politimennenes opptreden fra mange hold ettersom videobildene har gått viralt i USA.

- Redd

Ifølge søksmålet ble Nazario blant annet utsatt for ulovlig beslag, overdreven maktbruk, ulovlig ransaking, brudd på ytringsfriheten og ulovlig fengsling.

- Jeg er ærlig talt redd for å gå ut, sier Nazario når politiet ber ham forlate bilen mens de står med våpnene rettet mot ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer