Ny bunnmåling for De konservative i Danmark

Får bare 4,9 prosent.

SLITER: - Målingen er katastrofal, og for Lars Barfoed må dette være en dyp skuffelse. De dårlige målingene har for alvor bitt seg fast, og partiets offensiv ser ut til å ha kullseilt, sier den politiske kommentatoren Hans Engell.Foto: AFP/Søren Bidstrup/Scanpix
SLITER: - Målingen er katastrofal, og for Lars Barfoed må dette være en dyp skuffelse. De dårlige målingene har for alvor bitt seg fast, og partiets offensiv ser ut til å ha kullseilt, sier den politiske kommentatoren Hans Engell.Foto: AFP/Søren Bidstrup/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en måling som er foretatt av Voxmeter for nyhetsbyrået Ritzau, får partiet en oppslutning på bare 4,9 prosent, til tross for at Lars Barfoed nylig overtok som partileder etter Lene Espersen. Dette er den laveste oppslutningen De konservative har hatt på Ritzau sine målinger under krisen som nå rammer partiet.

- Målingen er katastrofal, og for Barfoed må dette være en dyp skuffelse. De dårlige målingene har for alvor bitt seg fast, og partiets offensiv ser ut til å ha kullseilt, sier den politiske kommentatoren Hans Engell.

Samlet ville den blå blokken ifølge målingen fått støtte fra 44,8 prosent av velgerne dersom det var valg i dag. Den røde opposisjonsblokken får støtte fra 54,7 prosent av velgerne.

Hvis dette ble valgresultatet, ville de røde partiene rå over 96 mandater i Folketinget, mens de blå ville sitte med 79 mandater i den danske nasjonalforsamlingen.

(NTB)