Politisk barometer

Ny bunnrekord for Ap. Erna, Siv og Trine gjør rent bord

Ap faller til ny bunnrekord med 22, 9 prosent på Ipsos mai-måling. Høyre troner som landets største parti med 27 prosent, og de blågrønne har rent flertall.

POLITISK GJENNOMSLAG: Ap-nestleder Hadia Tajik sier Ap har fått gjennomslag for mange viktige saker i Stortinget, men er langt fra fornøyd med oppslutningen om partiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
POLITISK GJENNOMSLAG: Ap-nestleder Hadia Tajik sier Ap har fått gjennomslag for mange viktige saker i Stortinget, men er langt fra fornøyd med oppslutningen om partiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ikke siden mars 2003 har Ap hatt en tilsvarende dårlig måling. Fra en oppslutning på 33, 5 prosent i april i fjor har Ap falt jevn og trutt.

- Arbeiderpartiet er langt unna et nivå vi er fornøyde med, selv om vi sakte, men sikkert har økt oppslutningen siden januar.

- Politisk har det likevel vært gode uker for Arbeiderpartiet. Vi har klart å få gjennomslag på Stortinget for å stoppe kommersialiseringen av barnevernet og for en kraftig begrensing i muligheten til innleie i arbeidslivet. Vi kjemper i disse dager sammen med pensjonister som for fjerde året på rad mister kjøpekraft. Og vi kjemper med jernbanearbeidere, ansatte i luftambulansen og sjøfolk på Color Line, som alle risikerer å miste jobbene fordi regjeringen dumper deres lønns- og arbeidsvilkår. Det er urettferdig og gjør meg forbanna, sier Ap-nestleder Hadia Tajik til Dagbladet.

- Hva er årsaken til Aps fortsatte tilbakegang og de borgerliges sterke stilling?

- Det siste halvåret har handlet om alt annet enn politikk. Uroen rundt partiene har skapt ro rundt regjeringen, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer