Ny bydel i Bergen heves én meter av frykt for klimaendringer

Ikke bare bryggen som kan slite framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den nye bydelen i Solheimsviken og på Damsgård i Bergen blir hevet med opptil en meter. Utbyggerne vil hindre at byggene står under vann om noen tiår.

- Vi tenker at disse byggene skal stå i 100-150 år. Da må vi ta høyde for at vannet kan stige, og løfte dem noe høyere, sier Bjart Nygaard, administrerende direktør i G.C. Rieber Eiendom, til Bergens Tidende.

I disse dager legges fundamentet for neste byggetrinn av Høyteknologisenteret, som skal gi 35.000 nye kvadratmeter med kontor- og forskningslokaler på kaikanten på Marineholmen. Men kaikanten som ble laget for få år siden, er for lav til å møte havnivået som kan bli et faktum om noen tiår. Nye masser med grus og pukk blir derfor kjørt på før byggingen starter.

Lenger ute i Damsgårdssundet begynner boligbyggelaget BOB snart byggingen av de første blokkene idet som skal bli en ny bydel med opptil 1000 nye boliger. Også de vil ta sine forholdsregler.

- Vi har fått Nansensenteret til å beregne maksimal vannstand de neste 100 årene, og legger gulvet over den. Det betyr at vi måtte heve gulvene med rundt én meter i forhold til kaikanten, forteller Ole H. Kleppe, prosjektleder for Damsgårdssundet i BOB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer