Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny bydel i Bergen heves én meter av frykt for klimaendringer

Ikke bare bryggen som kan slite framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye bydelen i Solheimsviken og på Damsgård i Bergen blir hevet med opptil en meter. Utbyggerne vil hindre at byggene står under vann om noen tiår.

- Vi tenker at disse byggene skal stå i 100-150 år. Da må vi ta høyde for at vannet kan stige, og løfte dem noe høyere, sier Bjart Nygaard, administrerende direktør i G.C. Rieber Eiendom, til Bergens Tidende.

I disse dager legges fundamentet for neste byggetrinn av Høyteknologisenteret, som skal gi 35.000 nye kvadratmeter med kontor- og forskningslokaler på kaikanten på Marineholmen. Men kaikanten som ble laget for få år siden, er for lav til å møte havnivået som kan bli et faktum om noen tiår. Nye masser med grus og pukk blir derfor kjørt på før byggingen starter.

Lenger ute i Damsgårdssundet begynner boligbyggelaget BOB snart byggingen av de første blokkene idet som skal bli en ny bydel med opptil 1000 nye boliger. Også de vil ta sine forholdsregler.

- Vi har fått Nansensenteret til å beregne maksimal vannstand de neste 100 årene, og legger gulvet over den. Det betyr at vi måtte heve gulvene med rundt én meter i forhold til kaikanten, forteller Ole H. Kleppe, prosjektleder for Damsgårdssundet i BOB.

(NTB)

VANNET KAN STIGE: Her fra en springflo i Bergen i november i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling