Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny byfornyelse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Oslo står foran en stor byfornyelse, der målet er å rehabilitere 500 boliger årlig. En slik innsats er høyst påkrevd. Mange gamle boliggårder på Oslos indre østkant forfaller. Og behovet for små leiligheter sentralt i byen er stort, ikke minst blant hovedstadens mange enslige og mange studenter.
  • På 80-tallet kom en tilsvarende byfornyelse i kommunal regi helt ut av kontroll. Beboere som mer eller mindre var tvunget med i byfornyelsesprogrammet, ble sittende igjen med så stor gjeld at de ikke maktet å betale den. Rehabiliteringen skal denne gang skje i regi av private eiendomsselskaper. Det er nok en fornuftig løsning. Men den forutsetter at kommunen har en klar politikk for sine boligsalg og sine støtteordninger, og en god kontrollfunksjon. For Oslos boligmarked er fullt av grådige oppkjøpere på jakt etter profitt, mens de boligsøkende ikke har noe forhandlingskort.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!