Ny Charlie Hebdo-markering i Oslo

En rekke politiske og religiøse organisasjoner stiller opp.

MARKERING:  En rekke politiske og religiøse organisasjoner demonstrerer mandag mot terror og for ytringsfrihet i Oslo sentrum. Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet.
MARKERING: En rekke politiske og religiøse organisasjoner demonstrerer mandag mot terror og for ytringsfrihet i Oslo sentrum. Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En rekke politiske og religiøse organisasjoner demonstrerer mandag mot terror og for ytringsfrihet i Oslo sentrum. Det gjør også den islamkritiske bevegelsen Pegida.

Markeringen til #Solidaritetstog avholdes samtidig som det islamkritiske demonstrasjonstoget til Pegida-bevegelsen, som går tur/retur Rådhuset via Nasjonalgalleriet og Operaen. Pegida-marsjen er den første i Norge, ifølge arrangøren.

Det har ikke gått upåaktet hen.

«Vi samles mot deres stigmatiserende syn på medmennesker og for at det ikke skal bli det dominerende etter terroren, men heller den inkluderende varmen», står det på Facebook-siden til #Solidaritetstog.

Demonstrantene, som blant annet representerer organisasjoner på ytre venstrefløy, samt muslimske, kristne og jødiske organisasjoner, skal gå i tog fra Youngstorget.

«Vi samles for å markere avstand fra den terroren som rammet Charlie Hebdo med påfølgende gisselaksjoner. Vi samles for å ta avstand fra de påfølgende angrepene på moskeer i Frankrike - også de terroraksjoner - på samme måte som de vi har sett i Sverige den siste tiden», skriver #Solidaritetstog.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.