Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny Coop-sjef sparket halve ledergruppen

Den nye Coop-sjefen Geir Inge Stokke har foretatt en rask opprydning og slanket ledergruppen i konsernet fra 24 til 11 personer, skriver Aftenposten.

OPPRYDNING: Geir Inge Stokke har halvert ledergruppen i Coop etter at han overtok som konsernsjef. Her er han avbildet sammen med daværende landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) i desember i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
OPPRYDNING: Geir Inge Stokke har halvert ledergruppen i Coop etter at han overtok som konsernsjef. Her er han avbildet sammen med daværende landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) i desember i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Stokke overtok som Coop-sjef i november i fjor, lovet han å rydde opp. Nå er 13 personer fjernet fra ledergruppen, mens 650 ansatte har måttet gå på grunn av overlappende arbeid etter kjedens oppkjøp av Ica.

- 24 personer som rapporterer til meg er rett og slett for mange. Det blir ikke effektivt, sier Stokke til Aftenposten.

Han leder et konsern som har fått vind i seilene etter Ica-oppkjøpet og nå tar markedsandeler fra konkurrentene. Dette har skapt en energi og begeistring i Coop-systemet som Stokke har lyst til å utnytte.

- Vi må være mer samordnet og få enda mer trykk i organisasjonen. Da trenger vi en effektiv ledergruppe som tar de viktige diskusjonene, sier han.

Omorganiseringen har også ført til at Dagligvare-Norge har fått sin første kvinne i toppledersjiktet. Stokke har hentet inn Gøril Joys Johnsen som nestsjef, én av tre kvinner i den nye ledergruppen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media