Ny dag med milliardtap på børsene

Kraftigste fall siden terroraksjonene 11. september 2001 i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Aksjenedturen som startet i går morges i Kina spredte seg etterhvert til børsene i Europa og USA. Nå i morgentimene er trenden tilbake i Asia der den startet, og fallene i blant annet Japan og Australia indikerer at det går mot en ny runde med aksjenedganger i dag.

Norske selskaper rammes

I Kina fordunstet over 650 milliarder kroner i går, der børsverdiene har doblet seg det siste året. I Norge ble selskapene på Oslo børs verdt 77 milliarder kroner mindre, etter de at de dårlige nyhetene fra Kina og USA nådde fram.

Telenoraksjen falt i går med 5,73 prosent og Statoil fulgte etter med et fall på 2,59 prosent. Også verdien på selskaper som Aker Kværner og DNB NOR sank markant.

Sjekk utviklingen på Oslo børs.

Fortsatt fall

I morges startet børsdagen med at Nikkei-indeksen i Japan falt over 5 prosent. Den fikk følge av børsen i Sør Korea og Australia, der man i morges opplevde det største fallet på fem år.

Oslo børs åpner for handel klokken 09:00 i dag. Da vil vise hvordan det norske aksjemarkedet reagerer på den fortsatte internasjonale nedgangen i aksjemarkedet.

FALLER: Oslo børs opplevde også et kraftig fall i går som følge av den internasjonale nedgangen i går. Foto: Scanpix
FALLER: Oslo børs opplevde også et kraftig fall i går som følge av den internasjonale nedgangen i går. Foto: Scanpix Vis mer