Ny debatt om politivåpen

Politiet i Oslo ønsker ny debatt om bevæpning i tjenesten. Årsaken er den økende våpentrusselen fra det kriminelle miljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens det for noen år siden kunne gå uker mellom hver gang politiet ba om bevæpningstillatelse, skjer dette nå daglig. Nyttårsaften ble minst syv polititjenestefolk beskutt da våpentyver ble overrasket av politiet. To av tjenestefolkene ble lettere skadd i skyteepisoden.

Hendelsen nyttårsaften gjør at visepolitimester i Oslo, Roy Henry Nilsen, vil ha ny diskusjon om generell bevæpning av norsk politi. Han får støtte fra politimester Bjørn Hareide i Bodø og leder Terje Ødegård i Politiets fellesforbund, skriver Aftenposten.

De seneste årene har det vært en kraftig økning av antall bevæpninger av tjenestefolk, viser en rapport som snart skal offentliggjøres.

Justiskomiteen på Stortinget er i følge Aftenposten positive til en diskusjon om bevæpning av polititjenestemenn, men komiteen ønsker ikke trekke noen konklusjoner ennå. Det eneste partiet som vil utstyre politiet med våpen er Fremskrittspartiet.