Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny delstat stenger

Nok en delstat i USA tar grep for å hindre smittespredning.

STENGER: Den amerikanske delstaten Arizona stenger barer, kinoer og treningssentre med umiddelbar virkning. Vis mer

I midten av mai fikk barer og nattklubber åpne dørene igjen i den amerikanske delstaten Arizona. Nå har myndighetene imidlertid beordret en ny nedstengning av barer, kinoer og treningssentre.

Det melder The Guardian.

Ifølge avisa skal orderen, som ble sendt ut mandag, ha umiddelbar virkning og gjelde i minst 30 dager.

Skrekktall

Arizona registrerte 3858 nye smittetilfeller søndag, noe som tilsvarer delstatens høyeste antallet i løpet av et døgn. I tillegg er det den sjuende gangen de siste ti dagene at det taller er over 3000. Dermed er det totalt registrert 74 500 smittetilfeller og 1588 coronarelaterte dødsfall siden pandemien fikk fotfeste i delstaten.

På landsbasis er over 2,6 millioner mennesker bekreftet smittet. Ifølge Washington Post frykter Robert Redfield, direktør ved Senter for smittevern og forebygning, at det reelle tallet være ti ganger høyere.

Nedstengningen er et tiltak for å hindre videre smittespredning.

HARDT RAMMET: USA er hardt rammet av coronapandemien, og flere delstater ser seg nå nødt til å stramme inn restriksjonene igjen. Foto: Matt York / AP / NTB Scanpix
HARDT RAMMET: USA er hardt rammet av coronapandemien, og flere delstater ser seg nå nødt til å stramme inn restriksjonene igjen. Foto: Matt York / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Vår forventing er at smittetallet vil bli verre i ukene som kommer, sa den republikanske guvernøren Doug Ducey ifølge The Guardian.

Stanser gjenåpning

Arizona er imidlertid ikke den eneste amerikanske delstaten som nå strammer inn på restriksjonene. Forrige uke ble det kjent at også Texas måtte sette gjenåpningen på pause.

- Delstaten Texas setter alle ytterligere faser i gjenåpningen på vent, mens vi retter innsatsen mot den siste økningen i smittetilfeller og sykehusinnleggelser, opplyste guvernør Greg Abbotts kontor i en uttalelse.

Florida og California har stengt både strender og barer, mens det i Oregon og Kansas blir forbudt for folk å ferdes i offentligheten uten munnbind.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!