- Ny demonstrant drept i Bahrain

Ifølge medlemmer av opposisjonen i Bahrain skal en demonstrant ha blitt skutt og drept av politiet i morgentimene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene har ikke bekreftet opplysningene om at en person skal ha blitt drept under demonstrasjonene i morgentimene.

Tidligere i dag bekreftet innenriksdepartementet at en mann som deltok i en regjeringskritisk demonstrasjon mandag, døde «som følge av skadene han pådro seg».

Personen som skal ha blitt drept i morgentimene, befant seg ifølge AFP utenfor sykehuset hvor den første demonstranten døde.

Aktivistene i Bahrain varslet tirsdag at de vil trappe opp protestene mot myndighetene etter at det kom til sammenstøt mellom demonstrantene og politiet mandag.

Som i opprøret i Tunisia og Egypt, bruker aktivistene internett og sosiale medier for å organisere demonstrasjonene, og på Facebook-siden for demonstrasjonen ble det tirsdag oppfordret til et massivt oppmøte i begravelsen til demonstranten som døde natt til tirsdag.

Ifølge vitner ble den døde demonstranten såret i sammenstøt mellom politiet og demonstranter.

Myndighetene har varslet at de vil granske om politiet ubegrunnet grep til våpen da de brøt inn for å løse opp demonstrasjonen i dag.

Politiet brukte i dag tåregass mot tusenvis av demonstranter i forbindelse med en begravelse, og det ble satt inn ekstra sikkerhetsstyrker etter at prodemokratiske aktivister i landet oppfordret til opprør.

Myndighetene har forsøkt å kjøpe demonstrantene bort fra gatene ved å love mer pressefrihet og ved å tilby hver eneste familie 1000 dinarer (over 15 500 kroner).

(NTB)