- Ny demonstrasjon i Iran i ettermiddag

Khamenei: - Opposisjonen må bære konsekvensene.

 NY DEMINSTRASJON I DAG:  Irans president Mahmoud Ahmadinejad fikk i går full støtte av landets øverste leder, ayatolla Ali Khamenei. Her lytter han til Khameneis tale under fredagsbønnen på Universitetet i Teheran sammen med leder av nasjonalforsamlingen, Ali Larijani (t.v.). Larijani har tidligere vært kritisk til Ahmadinejad. I ettermiddag er det varslet en ny demonstrasjon. Foto: REUTERS/SCANPIX.
NY DEMINSTRASJON I DAG: Irans president Mahmoud Ahmadinejad fikk i går full støtte av landets øverste leder, ayatolla Ali Khamenei. Her lytter han til Khameneis tale under fredagsbønnen på Universitetet i Teheran sammen med leder av nasjonalforsamlingen, Ali Larijani (t.v.). Larijani har tidligere vært kritisk til Ahmadinejad. I ettermiddag er det varslet en ny demonstrasjon. Foto: REUTERS/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Opposisjonen i Iran vil gjennomføre en planlagt demonstrasjon i Teheran i dag, ifølge en medarbeider til Mehdi Karoubi, en av de tre tapende presidentkandidatene.

- Jeg har ikke hørt noe om at demonstrasjonen er avlyst, sier kilden, som ønsker å være anonym.

Demonstrasjonen er planlagt å finne sted på Enghelab-plassen i Teheran klokka 16.00 lokal tid (13.30 norsk tid).

Den blir organisert av Karoubis tilhengere og en reformvennlig gruppe kalt Forsamling for stridende geistlige.


- Må ta konsekvensene

Irans øverste leder Ali Khamenei ba fredag om en slutt på alle demonstrasjoner, og sa at opposisjonen måtte bære konsekvensene hvis den ikke slutter å protestere.

I dag er de tre tapende presidentkandidatene innkalt til det mektige Vokterrådet for å diskutere klagene de har levert inn om valgfusk.

Den mest kjente av de tapende presidentkandidatene, Mir Hossein Mousavi, har ikke kommet med noen uttalelser etter Khameneis tale. (NTB-AFP).