Ny DNA-prøve fra Birgittes fetter

Torsdag skal Birgitte Tengs' fetter avgi en ny blodprøve som kan sammenlignes med hår som ble funnet i Birgittes hånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Haugesund startet denne uken innhenting av blodprøver fra flere menn de mener er interessante i etterforskningen av Birgitte-saken. Fetteren, som er frifunnet for drapet, ønsker selv å få sammenlignet sin DNA-profil med hår som ble funnet på hans døde kusine. Tirsdag kom han hjem til Karmøy fra Paris for å ta en ny blodprøve.

Fetterens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, vil også være til stede når blodprøvene tas. Han skal i tillegg møte etterforskningsledelsen ved Sunnhordland og Karmsund politidistrikt.

Flere hår er analysert ved Rettsmedisinsk institutt i Østerrike. Ifølge doktor Cordola Eichmann, som foretok analysene av hårene, var disse også sammenlignet med fetterens DNA. Hun kunne opplyse at det ikke var samsvar mellom prøvene, og at ingen av hårene dermed stammet fra fetteren. Flere av hårene som er analysert ble funnet i Birgittes blodige hånd, og de var heller ikke Birgittes egne hår.

Denne informasjonen gjentok doktor Eichmann muntlig for politimesteren i Haugesund. Men i en presisering fra instituttets leder går det fram at en slik sammenligning aldri er foretatt. Den offisielle versjonen er dermed at det ikke er foretatt noen sammenligning. Det er dermed også klart at resultatet av sammenligningen ikke vil være ferdig før saken kommer opp for menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg 17. september.

- Jeg tror første versjon er korrekt, sier Klomsæt. Han kommer til å opplyse retten om denne siste utviklingen i saken når han fremmer fetterens sak i Strasbourg.

(NTB)