Ny DNA-test av hårstrå:

På bakgrunn av et uidentifisert hårstrå som ble funnet på åstedet til Baneheia-drapene, vurderer politiet nå å ta DNA-prøver av 60 nye personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen i Kristiansand byrett ble dømt for barnedrapene i Baneheia i mai i fjor, vurderer nå politiet å kalle inn 60 personer til å avlegge DNA-prøver for å oppklare det uidentifiserte hårstrået som ble funnet på åstedet, melder TV2.

I verste fall 60

Viggo Kristiansens forsvarer, Tore H. Pettersen, poengterte i retten at det var funnet et hårstrå som verken tilhørte Andersen eller Kristiansen, men en tredje person. Pettersen mente at det var sannsynlig at det fantes en ukjent gjerningsmann.

- Vi vurdere å sette i gang et prosjekt på dette. Hvor mange personer dette kan dreie seg om er vanskelig å si, men i verste tilfelle snakker vi om 60 personer, sier kriminalsjef Arne Pedersen i Kristiansand politidistrikt til Dagbladet.

Mobilsporet

- Viggo Kristiansens forsvarer, Tore H. Pettersen, tok opp dette under rettssaken. Vi diskuterte saken med ham. Det er derfor vi nå vurderer å kalle inn nye personer for å avlegge DNA-prøver, sier Pedersen

Politiet i Kristiansand bestemte i går at de også ville oppnevne et firma som har spesialisert seg på dekningsgrad og basestasjoner for mobiltelefoner når ankesaken mot Andersen og Kristiansen kommer opp i januar 2002.

- Vi er i en prosess der vi har bedt retten gi en sakkyndig oppnevnelse. Vi ønsker med dette å gå dypere i materien enn det Telenor gjorde da dette var opp sist, sier Arne Pedersen.

Han vil ikke si hvilket firma dette dreier seg om.

FUNNSTEDET: Etterforskere fra Kripos på åstedet hvor likene av Stine Sofoen Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet. Bildet er tatt i fjor sommer.