Ny dobbeltmutasjon oppdaget i India

Uklart hvor mange som er smittet.

PROBLEMER: India har beveget seg inn i andre smittebølge. En av årsakene det pekes på, er manglende fokus på smittevern blant befolkningen. Her fra en seremoni i Chennai on March torsdag denne uka Foto: Arun Sankar / AFP / NTB
PROBLEMER: India har beveget seg inn i andre smittebølge. En av årsakene det pekes på, er manglende fokus på smittevern blant befolkningen. Her fra en seremoni i Chennai on March torsdag denne uka Foto: Arun Sankar / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CNN melder at det er oppdaget en ny dobbeltmutasjon av coronaviruset i India. Kanalen henviser til en pressemelding fra det indiske Helsedepartementet.

Det er uklart hvor mange som er smittet av den nye mutasjonen eller om den medfølger noen forverring i sykdomsbildet.

India er i sin andre bølge av viruset. Totalt har 160.000 dødd og nærmere 12 millioner blitt registrert smittet i landet. Bare torsdag ble det avdekket over 50.000 nye smittetilfeller. Det var det høyeste antallet på ett døgn siden oktober.

- Begynnelsen av andre bølge

Etter en lengre periode med nedadgående smittetrend, ble det i starten av mars klart at India beveget seg inn i sin tredje smittebølge. Tallene økte først sakte, for så å stige kraftig de siste ukene.

- Dette er nok begynnelsen av andre bølge. Vi har sett det samme i en rekke europeiske land allerede, sier Randeep Guleria ved All India Institute of Medical Sciences.

Fester og ansamlinger

Han peker på flere faktorer som har spilt inn på smittespredningen i India den siste tida, og som kan forklare den nå økende trenden. Blant annet nevnes det at folk har blitt mindre forsiktige med smitteverntiltak på grunn av at antall registrerte smittede gikk nedover i begynnelsen av året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer