Romania:

Ny dødsbølge: - Det er nådeløst

Epidemien er på ingen måte over i Romania, hvor økt smitte har fått alvorlige konsekvenser. - Vi begraver hele familier, sier ansatt ved likhuset i Bucuresti.

HARDT RAMMET: Romania er hardt rammet av den fjerde coronabølgen. Vaksinasjonsdekningen er blant de laveste i Europa. Avbildet er hovedstaden Bucuresti. Foto: NTB / Creative Lab / Shutterstock / NTB
HARDT RAMMET: Romania er hardt rammet av den fjerde coronabølgen. Vaksinasjonsdekningen er blant de laveste i Europa. Avbildet er hovedstaden Bucuresti. Foto: NTB / Creative Lab / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Varsellampene har for alvor begynt å lyse rødt i flere europeiske land - hvor en rekke myndigheter har dratt i nødbremsen for å hindre smittespredning.

I Nederland, hvor regjeringen nylig besluttet en tre uker land nedstenging før jul, har demonstranter tatt til gatene for å vise sin misnøye. I helga endte det i harde konfrontasjoner mellom politi og demonstranter.

Avviser nasjonale tiltak

I Norge har helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) imidlertid avvist behovet for nasjonale tiltak, men heller oppfordret kommunene til å innføre lokale tiltak. Dette til tross for bønn fra en rekke overleger på landets intensivavdelinger.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har blant annet vist til den høye vaksinasjonsdekningen i Norge - og at flere snart skal få tilbud om tredje dose av coronavaksinen.

- Nå får de som jobber her tredje dose, og det er veldig bra. Det viktige budskapet ellers, er å få opp vaksineringen, sa Støre.

Til nå har 87,5 prosent av befolkningen over 18 år mottatt to doser av coronavaksinen. Nylig besluttet regjeringen at den nasjonale vaksinasjonskapasiteten skal dobles per uke for å raskest mulig kunne vaksinere alle over 65 år med både oppfriskningsdose og influensavaksine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.