Ny dødsbrann i natt

En mann i 20-åra omkom i en brann i et bolighus i Halden natt. Seks personer har mistet livet i husbranner siden fredag. Ytterligere en mann fryktes omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen startet like etter klokka 02 i en av de seks leilighetene i et toetasjes hus i sentrum av byen.

- Det var stor røykutvikling, men det brant ikke så mye, sier politibetjent Tor Øyvind Johansen til NTB.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

To omkom i Tønsberg

På Ringshaug utenfor Tønsberg sentrum ble en 26 år gammel mann og en 28 år gammel kvinne funnet omkommet i et hus lørdag morgen ved 08-tida. De to ble brakt ut av boligen og ambulansepersonell satte i gang gjenopplivningsforsøk, men livene sto ikke til å redde.

- Mannen var fra distriktet, mens kvinnen kom fra Sandefjord, opplyser vaktsjef Kjell Nilssen ved Tønsberg politidistrikt til Dagbladet.

Startet i stua

Etter hva Dagbladet forstår, startet brannen i stua. De to omkomne ble funnet livløse på soverommet. Boligen er fullstendig utbrent innvendig.

- Årsaken til brannen er ukjent, sier vaktsjef Kjell Nilssen.

I Sirevåg i Hå kommune på Jæren mistet en mann i 50-årene livet etter en brann natt til lørdag. Politiet og brannvesenet fikk melding om brannen ved 01-tida. Halvannen time seinere var den under kontroll.

- Den omkomne ble funnet i stua. Det var ingen andre i huset da brannen startet, opplyser lensmannsbetjent Bjørn Søyland ved Hå lensmannskontor til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannen skal ha startet på kjøkkenet, men politiet kan ikke si noe om årsaken til dødsbrannen.

I Møre og Romsdal frykter politiet at en mann har omkommet etter en brann i et bolighus på Smøla natt til lørdag. Det var tre personer i huset da brannen startet. To personer kom seg ut, men de mener at ytterligere en person oppholdt seg i huset.

Dagbladet får opplyst at politiet ikke vil sjekke brannstedet før i dag. Først da får de vite om en person er omkommet.

To omkom fredag

Fredag morgen omkom en brannmann i 30-årene, da hans eget hus tok fyr tidlig om morgenen. Brannmannen bodde aleine i huset i sentrum av Alta i Finnmark. To tekniske etterforskere fra Kripos bistår politiet i Alta, men det er ikke mistanke om noe kriminelt i forbindelse med brannen.

Bare noen få timer seinere omkom en 72 år gammel mann på Frøya i Sør-Trøndelag. Politiet mener brannen startet da mannen skulle tenne opp en vedovn. Pensjonisten døde sannsynligvis av røykforgiftning.

gunnar.hultgreen@dagbladet.no

frode.hansen@dagbladet.no

TO OMKOM: To unge mennesker mistet livet da et hus brant på Ringshaug ved Tønsberg lørdag morgen.