Ny dødsbrann i natt

En mann i 20-åra omkom i en brann i et bolighus i Halden natt. Seks personer har mistet livet i husbranner siden fredag. Ytterligere en mann fryktes omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen startet like etter klokka 02 i en av de seks leilighetene i et toetasjes hus i sentrum av byen.

- Det var stor røykutvikling, men det brant ikke så mye, sier politibetjent Tor Øyvind Johansen til NTB.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

To omkom i Tønsberg

På Ringshaug utenfor Tønsberg sentrum ble en 26 år gammel mann og en 28 år gammel kvinne funnet omkommet i et hus lørdag morgen ved 08-tida. De to ble brakt ut av boligen og ambulansepersonell satte i gang gjenopplivningsforsøk, men livene sto ikke til å redde.

- Mannen var fra distriktet, mens kvinnen kom fra Sandefjord, opplyser vaktsjef Kjell Nilssen ved Tønsberg politidistrikt til Dagbladet.

Startet i stua

Etter hva Dagbladet forstår, startet brannen i stua. De to omkomne ble funnet livløse på soverommet. Boligen er fullstendig utbrent innvendig.

- Årsaken til brannen er ukjent, sier vaktsjef Kjell Nilssen.

I Sirevåg i Hå kommune på Jæren mistet en mann i 50-årene livet etter en brann natt til lørdag. Politiet og brannvesenet fikk melding om brannen ved 01-tida. Halvannen time seinere var den under kontroll.

- Den omkomne ble funnet i stua. Det var ingen andre i huset da brannen startet, opplyser lensmannsbetjent Bjørn Søyland ved Hå lensmannskontor til Dagbladet.

Brannen skal ha startet på kjøkkenet, men politiet kan ikke si noe om årsaken til dødsbrannen.

I Møre og Romsdal frykter politiet at en mann har omkommet etter en brann i et bolighus på Smøla natt til lørdag. Det var tre personer i huset da brannen startet. To personer kom seg ut, men de mener at ytterligere en person oppholdt seg i huset.

Dagbladet får opplyst at politiet ikke vil sjekke brannstedet før i dag. Først da får de vite om en person er omkommet.

To omkom fredag

Fredag morgen omkom en brannmann i 30-årene, da hans eget hus tok fyr tidlig om morgenen. Brannmannen bodde aleine i huset i sentrum av Alta i Finnmark. To tekniske etterforskere fra Kripos bistår politiet i Alta, men det er ikke mistanke om noe kriminelt i forbindelse med brannen.

Bare noen få timer seinere omkom en 72 år gammel mann på Frøya i Sør-Trøndelag. Politiet mener brannen startet da mannen skulle tenne opp en vedovn. Pensjonisten døde sannsynligvis av røykforgiftning.

gunnar.hultgreen@dagbladet.no

frode.hansen@dagbladet.no

TO OMKOM: To unge mennesker mistet livet da et hus brant på Ringshaug ved Tønsberg lørdag morgen.