Ny dødssmell på ulykkesveien

En 26-årig motorsyklist omkom og to andre ble skadd i en frontkollisjon med en personbil på E6 ved Sarpsborg i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Camilla Ryste

Veistrekningen nord og sør for Sarpsborg på E6 er belastet med mange ulykker. Det var på strekningen fra Oslo til Svinesund, der det ennå ikke er bygd ut firefelts motorvei, at ulykken skjedde.

Politiet fikk meldingen om ulykken 14.15. En halvtime etter døde mannen etter å ha blitt fraktet til Østfold Sykehus.

-  Motorsyklisten kom inn på E6 via Riksvei 111 på vei nordover da han kom over i feil kjørefelt og braste inn i en personbil, sier Alf Solstad, operasjonsleder ved Østfold politidistrikt.

Han ble kjørt direkte til Sykehuset Østfold, hvor han siden døde etter skadene han fikk.

Fikk sjokkskader

Ulykka skjedde ved Sandesund bru rett sør for Sarpsborg. Motorsykkelen var fullstendig maltraktert etter ulykken, og den forulykkedes hjelm ble kastet mer enn 100 meter unna bilen.

Bilen den krasjet mot fikk hele venstre side knust i det voldsomme sammenstøtet.

Føreren av bilen pådro seg skader i ansiktet som følge av at frontruta ble slått inn. En annen motorsyklist som kjørte bak 26-åringen, ble i går behandlet for sjokkskader.

Ulykken skjedde i et akselerasjonsfelt der føreren av ulykkessykkelen og en annen motorsykkelfører kjørte sammen inn på E6 nordover mot Oslo.

Politiet kunne ikke si noe om farten, men mener at de to syklene kom i følge.

Dødsoffer nummer to

Leder Inge Nygård i Trygg Trafikk Østfold bekrefter at strekningen hvor 26-åringen i går omkom er sterkt belastet med ulykker.

I fjor døde til sammen ni personer på E6 gjennom Østfold. Motorsyklisten som omkom i går er dødsoffer nummer to i området så langt i år.

-  Vi ser fram til å få ny firefelts motorvei gjennom hele fylket. Erfaringer fra både Akershus og Vestfold viser at det vil øke trafikksikkerheten og redusere antall dødsulykker, sier Nygård til Dagbladet.

Motorveien skal etter planen stå ferdig helt til Svinesund i 2007, men Nygård tror ikke veien er klar før i 2008.

HARD SMELL: Her kom motorsyklisten inn på E6, havnet i feil kjørefelt og kjørte inn i en møtende personbil. 26-åringen ble kjørt direkte til Sykehuset Østfold, men døde av skadene han fikk. Alle
TRAFF BIL: Føreren av den møtende bilen fikk skader i ansiktet som følge av at frontruta ble slått inn.