Ny dramatisk fengsling: Kjøpte krigsherrens «dykkerskole» for en halv milliard statlige kroner

Samtidig truer mektig stamme med opprør om Tompolo arresteres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den sparkede og korrupsjonstiltalte direktøren for det nigerianske kystverket NIMASA ble mandag arrestert for andre gang på under to uker, denne gangen for å ha overført nærmere en halv milliard kroner fra NIMASAs midler til krigsherren med norske kampskip, Government «Tompolo» Ekpemupolo.

Pågripelsen skjedde under dramatiske omstendigheter utenfor en rettsbygning i Lagos, der den tidligere NIMASA-direktøren Patrick Akpobolokemi sammen med 13 andre står tiltalt for 54 tilfeller av korrupsjon og hvitvasking for 260 millioner kroner.

Enorme summer Akpobolokemi ble først pågrepet og fengslet for snaue to uker siden, men slapp ifølge nigerianske medier ut mot kausjon i helga, bare for å bli fengslet på nytt under den pågående rettssaken i går.

Uniformert og sivilkledd politi havnet i basketak med eksdirektørens forsvarer og støttespillere da de forsøkte å pågripe ham inne i rettsbygningen. Men på utsida fikk de kontroll på situasjonen, og førte Akpobolokemi bort i en ventende minibuss.

Bakgrunnen for den nye fengslingen skal være nye mistanker om grov korrupsjon som nå knytter krigsherren Tompolo direkte til saken. Like før helgen ble Tompolo oppfordret om å melde seg til avhør hos den nigerianske «Economic and Financial Crimes Commission» (EFCC), tilsvarende norske Økokrim. Da i forbindelse med mistenkt svindel rundt en eiendom Tompolo skal ha solgt til NIMASA for 13 milliarder nigerianske naira, om lag 566 millioner kroner. EFCC opplyser til nigerianske medier at Tompolo allerede i november fikk en liknende innkallelse til avhør, men at han aldri dukket opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer