Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny drapsmistenkt i Tyrkia

IZMIR (Dagbladet): Jandarma-politiet i Izmir avhørte i dag en ny mann som er mistenkt for drapet på Eileen Gullaksen (47) fra Meland i Hordaland. I morgen vil etterforskerne få svar fra kriminal-laboratoriet på om denne mannen er en av gjerningsmennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble tatt inn til avhør i går kveld, og satt i dag fremdeles i avhør. Ifølge sjefen for Jandarma i Izmir, oberst Mercit Korkut, mangler mannen alibi for bevegelsene sine drapsdagen.

De to som først ble arrestert, mistenkt for å stå bak drapet, ble løslatt torsdag.

Sjefen for Jandarma opplyste på en pressekonferanse fredag at det er tatt blodprøve og fingeravtgrykk av i alt 46 menn. Prøvene til 30 av disse mennene er ferdig analysert, og ingen av dem er gjerningsmannen. Det gjenstår nå å få svar på de 16 andre prøvene, de svarene kommer om en eller to dager. Jandarma har ikke fått resultatene av blodprøven til mannen som nå avhøres som mistenkt.

Grundige avhør

Jandarma har snakket med alle som bor, jobber eller har gått på tur i området der den norske kvinnen ble voldtatt og drept. 10 personer er blitt grundig avhørt av etterforskerne, fordi de har manglet alibi eller vært borti seksualforbrytelser tidligere.

Jandarma har på bakgrunn av vitneforklaringer laget tegninger av to menn som skal være sett i området dagen før drapet og samme dag som drapet skjedde. Etterforskerne har foreløpig ikke klart å finne ut hvem disse mennene er. De to menene var på tur i området to dager på rad, men skal ikke være sett i fjellet etter at drapet skjedde.

Jandarma har hatt spanere i fjellområdet utkledd som turgåere i joggedrakter, og har full oversikt over alle som har gått i området etterpå.

To gjerningsmenn

Jandarma tror at to menn har samarbeidet om forbrytelsen, fordi liket av den norske kvinnen er blitt flyttet lenger enn hva en mann ville klare alene.

Etterforskerne vet ennå ikke nøyaktig hva som har skjedd hvor, og de har funnet spor fleren forskjellige steder i fjellet. Blant annet er solbrillene til Eileen Gullalsen funnet et helt annet sted enn de andre eiendelene hennes.

Dette er trolig forklaringen på at etterforskerne flere dager etter drapet sperret av et nytt område, to og en halv kilometer fra stedet der kvinnen ble funnet.

Oberst Korkut bekrefter overfor Dagbladet at norsk pooliti skal hjelpe sine tyrkiske kolleger med å få bekreftelser på at det er de rette solbrillene som er funnet.

Norsk politi skal også foreta nye avhør av veninnen til Eileen Gullaksen. Etter at hun kom hjem til Norge, fortalte hun at hun og Eileen Gullaksen hadde sett en mann som blottet seg bak en busk langs skogsveien dagen før drapet.

BEGRAVET: Eileen Gullaksen ble begravet fra Meland kirke i dag.