Ny dyster milepæl i USA

USA har passert 20 millioner smittetilfeller siden pandemien brøt ut. Nå advarer ordføreren i Los Angeles om at den tøffeste tida fortsatt er framfor dem.

CORONAVIRUSET: USA har passert nok en dyster milepæl. Delstaten California er nå på «randen av katastrofe», ifølge helsedirektør Christina Ghaly. Foto: Ringo H.W. Chiu/AP/NTB.
CORONAVIRUSET: USA har passert nok en dyster milepæl. Delstaten California er nå på «randen av katastrofe», ifølge helsedirektør Christina Ghaly. Foto: Ringo H.W. Chiu/AP/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USA er det landet i verden som har det høyeste antallet påviste smittetilfeller og coronarelaterte dødsfall.

Ifølge Worldometers har landet nå passert 20 millioner smittetilfeller siden pandemien brøt ut. Landet har også registrert mer enn 356 000 coronarelaterte dødsfall.

Desember 2020 ble den dødeligste måneden under coronapandemien for USA, ifølge CNN.

Seinest nyttårsaften ble det meldt om 3927 nye coronarelaterte dødsfall. Det er det høyeste tallet for ett døgn så langt under pandemien.

- Kommer til å ha våre tøffeste dager

De dystre rekordene er påminnelser om at pandemien fortsatt herjer til tross for at vaksinasjonen er i gang.

Nå advarer ordføreren i Los Angeles, Eric Garcetti, om at det verste fortsatt er framfor dem.

SAKTE: Påtroppende president i USA Joe Biden mener vaksineringen går for sakte. Han mener at om det ikke gjøres noe med tempoet kan det ta årevis før amerikanerne får vaksinen mot coronaviruset. Video: AP Vis mer

- Vi kommer fortsatt til å ha våre tøffeste og mørkeste dager, uttalte Garcetti til CNN torsdag.

- Det er viktig at vi endrer atferd. Alle gjør noe, men alle kan gjøre mer, fortsetter han overfor kanalen.

«På randen av katastrofe»

Delstaten i USA som er hardest rammet er California.

Delstaten, som er USAs mest folkerike, startet det nye året med en ny dødsfallstopp. Det siste døgnet er det meldt om 585 nye coronadødsfall og 47 000 nye smittetilfeller.

Helsedirektøren i delstaten, Christina Ghaly, omtaler tilstanden på sykehusene i delstaten som «på randen av katastrofe».

STOPPER HER: Trump kom med nok et stikk til Kina i sin tale hvor han annonserte at coronavaksinen var blitt godkjent i USA. Video: AP Vis mer

- Dette er ikke bærekraftig. Ikke bare for sykehusene, men for hele helsevesenet, sier hun til kanalen.

Hun forteller at all helsepersonell i delstaten blir brukt, og at de har bedt om ytterligere hjelp.

«Stor bekymring»

Den nye, og mer smittsomme virusvarianten, som har spredd seg i Storbritannia, har også blitt oppdaget i USA.

Det bekymrer David Persse fra helseavdelingen i Houston. Han mener risikoen for ytterligere spredningen av den svært smittsomme virusvarianten i USA er «en stor bekymring», ifølge The Guardian.

Mutasjonen er påvist i alt 33 land. I tillegg til Storbritannia er virusvarianten ifølge New York Times påvist i Australia, Belgia, Brasil, Canada, Chile, Danmark, De forente arabiske emirater, Finland, Frankrike, Island, Irland, Israel, Italia, Japan, Jordan, Kina, Libanon, Malta, Nederland, Norge, Pakistan, Portugal, Singapore, Storbritannia, Sør-Korea, Spania, Sverige, Sveits, Taiwan, Tyrkia, Tyskland og USA.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer