Ny E. coli-mistanke på Sørlandet

Mattilsynet vet foreløpig ikke om de 100 kiloene med agurker har E. coli-smitte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mattilsynet har fått nye opplysninger fra en importør av økologiske agurker som tilsier at importen kan være noe mer omfattende enn tidligere antatt.

Virksomheten Grønnmat i Lillesand har importert 100 kg økologisk agurk fra en av de mistenkte produsentene. Agurkene er solgt via en abonnementsording.

- Vi har fått to partier med agurker fra en av disse produsentene i Spania, sier Jens Bergan, avdelingsleder i Grønnmat i Lillesand.

Ikke tatt prøver Grønnmat har fått levert økologiske agurker fra Frunet Bio S.L., Algarrobo (Malaga) den 5. og 12. mai. Dette er en av de produsentene i Spania hvor det var mistanke om E.coli-smitte.

- Det viser seg at de aktuelle agurkene gikk gjennom et mellomledd i Frankrike. Dette har gjort sporingsarbeidet mer utfordrende enn først antatt, sier Torunn Stalheim, rådgiver i seksjon planter og vegetabilsk ved Mattilsynets hovedkontor.

Det er foreløpig ikke tatt prøver av de mistenkte agurkene.

Mattilsynet vet derfor ikke om disse er E .coli-infisert. Sannsynligvis er agurkene allerede spist, men Mattilsynet vil forsøke å få tak i det som måtte være igjen for å kunne analysere prøver av agurkene. Det vil ta noe tid før prøveresultatene foreligger.

Krysser fingrene - Vi vil få svar iløpet av dagen om det partiet vi har mottatt er E. coli-smittet, sier Jens Bergan, til Dagbladet.

Han forteller at når den nedslående beskjeden kom, hadde kundene allerede hatt agurkene i en uke.

- Nå håper vi bare de prøveresultatene viser at de ikke var smittet, sier han.

Grønnmat har sendt melding til alle sine kunder om situasjonen.