Edderkopper

Ny edderkopp oppdaget

- Jeg ble både glad og bekymret av oppdagelsen.

EDDERKOPP: Pine Rockland Trapdoor er arten som ble oppdaget i Miami i 2012. Foto: Zoo Miami
EDDERKOPP: Pine Rockland Trapdoor er arten som ble oppdaget i Miami i 2012. Foto: Zoo Miami Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det første individet ble oppdaget av en ansatt ved Zoo Miami i 2012.

Ni år seinere er den svarte krabaten anerkjent som en ny art, etter en studie publisert i mars - utført av førsteamanuensis i biologi ved Piedmont College, Rebecca Goldwin.

Arten har fått navnet Pine Rockland Trapdoor.

- De er ganske vakre edderkopper, sier Goldwin til Daily Mail.

Hun forteller at et bitt fra denne arten for et menneske kan sammenliknes med et biestikk. For dens vanlige bytter skal giften derimot være effektiv.

Hadde du blitt redd om du oppdaget så mange edderkopper i huset? Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

- Glad og bekymret

- Jeg ble både glad og bekymret av oppdagelsen, sier Frank Ridgley, leder for dyrehagens naturforvaltningstjeneste.

I en pressemelding opplyser dyrehagen at edderkoppen ble funnet i den truede skogen Pine Rockland, i et bynært område som ligger utenfor nasjonalparken Everglades.

- At en ny art blir funnet i en liten del av den truede skogen understreker viktigheten av å ivareta disse økosystemene, før vi mister både det vi vet om, og det som enda ikke er oppdaget, sier Ridgley i pressemeldinga.

Ifølge Ridgley har giften til arter som slekter på Pine Rockland Trapdoor vist seg å inneholde komponenter som potensielt kan benyttes i medisiner mot smerte og i kreftbehandling.

UNIKE BILDER: Amerikanske forskere filmet da en tarantell på størrelse med en middagstallerken gikk til angrep på en pungrotte. Video: University of Michigan Vis mer

Kun hankjønn-individer

Dyrehagens stab har funnet fire hankjønn-edderkopper de siste åra, men ingen hunkjønn-individer.

Den nye arten slekter på den mer kjente arten tarantell. Familien den tilhører skal være såkalte «habitatspesialister» og kan leve opp til flere tiår.

De oppholder seg gjerne nær sitt fødested hele livet, og graver seg huler i jorda der de oppholder seg.

Overfor Sun Sentinel forklarer Ridgley at man tror Pine Rockland Trapdoor-edderkoppene skaffer seg mat ved å vente på byttedyr som beveger seg nær hulene deres, der de går til bakholdsangrep.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer