Ny eksplosjon i Bagdad

I kveld ryster nok en eksplosjon hovedstaden, og de første meldingene fra åstedet i sentrum av byen gikk ut på at minst én person er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen skjedde i et boligområde i gata al-Motanabi i Bagdads gamle kvarter.

- Gasslekkasje

Amerikanske helikopter var raskt lufta over åstedet, og det ble åpnet ild på bakken.

Den amerikanske hæren opplyste nå i kveld at en av eksplosjonene ble forårsaket av en gasslekkasje og ikke av terrorister.

Kort tid senere opplyste politiet at en kolonne med amerikanske kjøretøy var blitt rammet av en bombe. Det er ikke kjent om noen kom til skade i denne aksjonen.

Voldsbølge

Bare den siste uka er det registrert gjennomsnittlig 33 angrep mot okkupasjonsstyrkene hver dag, mot et snitt på 26 uka før. I tillegg kommer angrepene mot irakisk politi og tjenestemenn og mot internasjonale organisasjoner.

Minst 42 personer ble drept i flere bombeangrep mandag. 12 mennesker ble drept og 22 såret da en bil med Røde Kors-emblemet ble sprengt i lufta utenfor organisasjonens hovedkvarter.

<B>BOMBENE RAMMER:</B> De siste dagene har en rekke terrorhandlinger rammet Irak. Her kikker to gutter på det utbrente bilvraket etter en selvmordsbomber som angrep en politistasjon i hovedstaden.
<B>BAGDADS BOKGATE:</B> Gata al-Motanabi er kjent for sine bøker og antikkutsalg. Her kikker en åtteåring på bruktbøkutvalget i gata. Bildet er fra i fjor.