Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny eksplosjon i London

To personer er drept og rundt 40 personer skadd etter en eksplosjon i en pub i Soho i London sentrum i kveld. Bomben er av samme type som de to andre bombene som har rystet millionbyen de siste ukene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det rapporteres nå om de første omkomne etter spikerbomben i London sentrum i kveld. To personer er drept og rundt 40 skadd fire av dem hardt.

Alan Fry ved London-politiets antiterrorgruppe setter dagens bomber i sammenheng med de «feige angrepene» i Brixton og Brick Lane.

Tre sykehus i sentrum tar seg av de rundt 40 skadde. De fleste av dem skal ha fått mindre skader, mens tilstanden for fire skal være alvorlig.

- Dette er et forferdelig angrep begått av umenneskelige folk. Jeg vet at politiet bruker enorme ressurser på å finne forbryterne, sa innenriksminister Jack Straw i kveld.

Bomben eksploderte i puben Admiral Duncan i Soho i London sentrum. Puben er et kjent samlingssted for homofile menn. Bomben eksploderte i 19.30-tiden norsk tid.

Øyenvitner rapporterer om mange hardt skadde, skriver BBC online.

Brannbiler kom raskt til stedet, og folk lå rundt i gatene dekket av sitt eget blod.

Blodbad

Trevor Taylor var vitne til eksplosjonen i puben.

- Folk ligger hardt skadd i gatene. Det er et grufullt syn. De skadde ligger spredd rundt i gaten, det er ikke til å tro at det er i London, forklarte Taylor til BBC.

Et annet øyenvitne karakteriserte åstedet som et blodbad.
- Det ser ut som om noen har kastet en bøtte blod rundt her, sier Jim Davies til BBC.
- Det er absolutt et blodbad, mener han.
- Puben var travel, det var minst 40 personer der inne. Det så ut som om alle ble blåst ut på gata, forklarte Davies.

Puben ligger i Old Compton Street, og øyenvitner forteller bygninger i gaten har fått hard medfart.

- Vinduer er knust, og glasskår og bomberester ligger spredd rundt, sier Trevor Taylor.

Advarte homofile

Homseavisa Pink Paper advarte denne uka mot at aksjoner kunne bli rettet mot homofile. Redaktøren Mike Ross er skrekkslagen over at han fikk rett:

- Vi er sjokkert og opprørt og prøver å forstå hvorfor det homofile miljøet ble rammet, sier han til BBC.

- Vi advarte folk og ba dem være ekstra på vakt i denne perioden, sier Ross. De forrige bombene var spesielt rettet mot minoriteter, og homofile utgjør i en viss utstrekning en minoritet.

Mange likheter

Ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for bomben, men mye tyder på at dagens eksplosjon har sammenheng med de siste ukenes rasistbombe. Kveldens bombe var også en spikerbombe, samme type som den som eksploderte i Brixton forrige lørdag.

I dag ble en person pågrepet mistenkt for å ha deltatt i de to rasistbombene som har rammet østlige London de siste ukene. Mannen ble senere i dag satt fri mot kausjon..

De to tidligere bombene har tidligere rammet svarte og grupper fra Bangladesh. Soho er kjent som Londons ghetto for kinesere. Det er også ett av de mest kjente samlingsstedene for homofile.

Soho er særlig travelt på kveldstid etter teatertid, da mange kommer til bydelens mange kafeer, diskoteker, klubber og puber.