Ny eksplosjon i Texas. Den sjette den siste måneden

Én person skal ha blitt alvorlig skadd.

BOMBER: Her står en politimann vakt utenfor FedEx-anlegget der en bombe gikk av tirsdag morgen. Kun timer senere ble det rapportert om nok en bombe i Austin. Foto: Scott Olson / Getty Images / AFP / NTB scanpix
BOMBER: Her står en politimann vakt utenfor FedEx-anlegget der en bombe gikk av tirsdag morgen. Kun timer senere ble det rapportert om nok en bombe i Austin. Foto: Scott Olson / Getty Images / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Én person er skadd etter nok en bombeeksplosjon i Austin i Texas, skriver Dallas News.

Den skadde, en mann i 30-åra, er brakt til sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader.

Dette er det sjette bomba som eksploderer i Texas den siste måneden, men den siste bomba kobles ikke til de tidligere bombene.

Ifølge politiet er det en brannbombe som gikk av, og den kan ikke kobles til de fem andre bombeeksplosjonene.

Den siste bomba gikk av bare timer etter den forrige bombehendelsen. Tirsdag morgen ble en ansatt lettere skadet da en pakke eksploderte ved et FedEx-anlegg.

Pakken skal ha stått på et transportbånd da den detonerte. Målet skal likevel ikke ha vært anlegget eller noen som bor i byen Schwertz i Texas. Pakken ble sendt fra Austin og var adressert til et hjem i Austin.

Og det er også bare to dager siden to menn ble såret i en eksplosjon i nettopp Austin, som ser ut til å være fellesnevneren for alle eksplosjonene.

Myndighetene har knyttet bomba som gikk av tirsdag morgen til de fire andre bombene i Austin. To personer har mistet livet som følge av disse.

Ved tre av de fire tidligere tilfellene var pakken som eksploderte blitt levert til private adresser. Den fjerde ble trolig utløst ved hjelp av en snubletråd utløst av to menn som gikk på en gate i Austin.

President Donald Trump mener «syke individer» står bak bombene i Texas. Men, ifølge ham, er det ikke mistanke om terror.

- Det er åpenbart en eller kanskje flere svært, svært syke individer som står bak. Dette er syke mennesker, og vi skal komme til bunns i dette, sier Trump.

- Vi har absolutt ingen anelse om hvem det er, absolutt ingen anelse, sier kongressmannen Bruce Babin til Fox Business.

På en pressekonferanse mandag sa politiet at de mistenker at samme gjerningsperson står bak alle de fire eksplosjonene fram til da, og de advarte samtidig om at det muligens fins en «seriebomber» i den amerikanske delstaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer