SPERRET AV: Omsorgsboligen er sperret av. Foto: Fridgeir Walderhaug
SPERRET AV: Omsorgsboligen er sperret av. Foto: Fridgeir WalderhaugVis mer

Ny eldrevoldtektssak på Sula

Kvinne i omsorgsbolig skal ha blitt forsøkt voldtatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SULA/OSLO (Dagbladet): Den lille kommunen Sula på Sunnmøre rystes igjen av en voldtektssak der en eldre kvinne er fornærmet. Natt til i dag ble en kvinne i en omsorgsbolig overfalt og forsøkt voldtatt, melder Sunnmøre politidistrikt.

- Vi ser alvorlig på saken, og har satt inn alle tilgjengelige ressurser inn i etterforskningen, sier politiinspektør Elin Drønnen til Dagbladet.

Settes i sammenheng Voldtektsforsøket ble meldt i 04.30-tida. Omsorgsboligen ligger i komplekset Vågstunet i  Mauseidvåg, bare kort vei fra huset der en annen eldre kvinne ble voldtatt for en drøy måned siden, og politiet ser de to sakene i sammenheng med hverandre.

- De to åstedene ligger geografisk nær hverandre, og det er naturlig for oss å se de to sakene i sammenheng, sier Drønnen.

Politiinspektøren opplyser at det var den eldre kvinnen selv som ringte og meldte fra om voldtektsforsøket.

- Hun har avgitt forklaring og blir nå ivaretatt av familien, sier Drønnen.

Kvinnens bistandsadvokat Mette Ekroll Nyland ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Ønsker tips Det pågår i dag rundspørring i området, og politiets teknikere gjør undersøkelser på åstedet. Politiet ønsker tips fra publikum.

- Vi ønsker opplysninger om alle bevegelser i nærheten av Vågstunet omsorgsboliger og omkringliggende områder, i tidsrommet før og etter kl. 04.30. Av særlig interesse er observasjoner av personer, bilder, etc., skriver politiet i pressemeldingen de har sendt ut.

Tips til politiet kan ringes inn på nummer 70 11 87 00.

Det andre overgrepet skjedde ifølge politiet mellom 15. og 16. juli. På tross av grundig etterforskning med bistand fra Kripos har ikke politiet fått noe gjennombrudd i saken fordi den fornærmede kvinnen i 80-åra er ute av stand til å gi noe klart signalement av gjerningsmannen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram