Ny elektronisk betalingsløsning

En ny elektronisk betalingsordning for norske nettbankkunder lanseres i dag. De store kostnadsbesparelsene går til næringslivet, mens private bankkunder ikke vil høste noen gevinst av den nye betalingsløsningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DnB/Postbanken, Kredittkassen, Sparebanken 1 Gruppen og Gjensidige Nor stiller seg bak ett nytt prøveprosjekt for 10 store selskaper. Det er snakk om en ny e-faktura som vil spare næringslivet for milliarder, skriver Aftenposten.

Den nye betalingsordningen vil føre til at prisen for å håntere regninger vil synke dramatisk. Ifølge Lars Peder Nordbakken i Bankenes Betalingssentral (BBS) vil en operasjon reduseres fra 40 til 10 kroner, og dersom halvparten regningene blir behandlet elektronisk innen en to til fireårsperiode, vil det innebære en besparelse for næringslivet på over tre milliarder kroner.

I tillegg til de økonomiske gevinstene med den nye e-fakturaen, vil kvaliteten på betalingssystemet bedres når den går mellom kunde og bedrift elektronisk: Bedrifter får alle opplysninger om en innbetaling. Dessuten kan bedrifter sende ut meldinger om nye tjenester til kundene.

Norske nettbankkunder får trolig tilbud om den nye betalingsløsningen i løpet av året. Det vil gi nettbankkunder et bedre tilbud. Det vil bli enklere å betale regninger, og det vil innebære tjenester som gir bedre oversikt over forbrukernes økonomi. Nordbakken sier til Aftenposten at nettbankkunder ikke skal betale for å benytte seg av den nye tjenesten.