NY ETTERFORSKNING I BANEHEIA

KRISTIANSAND: (Dagbladet.no):Politiet og Telenor startet i dag, 14 dager ute i rettssaken, ny etterforskning av mobilbevisene mot Viggo Kristiansen i barnedrapsssaken. Etterforskningen er startet på initiativ av Viggos forsvarer, Tore H. Pettersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har brukt store ressurser på å analysere samtaler og tekstmeldinger til og fra mobiltelefoner i Baneheia drapskvelden 19. mai i fjor. Samtaler til og fra Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersens mobil er undersøkt ekstra nøye.

Nå viser det seg at politiet ikke har bedt Telenor foreta nøyaktige målinger av dekningen til de tre basestasjonene som dekker Baneheia og Viggos nabolag. De har bare brukt generelle dekningskart, som sjelden viser den faktiske dekningen. Dermed blir det vanskelig å plassere registrerte mobiler nøyaktig.

Stor usikkerhet

- Hvis en ikke faktisk måler dekningsområdet i terrenget, må en være veldig forsiktig å si noe om plassering av en mobiltelefon basert på hvilke basestasjon som er brukt. Usikkerheten er da så stor at vi i de fleste saker ser bort i fra det, sa politiførstebetjent Geir Filseth fra Kripos i et oppsiktsvekkende vitneprov.

Det betyr at politiet sier med egne ord at det ikke er gjennomført undersøkelser som kan plassere Viggos mobil i Baneheia med større nøyaktighet enn det som nå er tilfellet.

- Jeg innser i dag at gjennomgangen jeg har gjort ikke var så grundig som den burde ha vært, sa Filseth.

Eget iniativ

Kristiansens forsvarer Tore H. Pettersen tok selv initiativ til at undersøkelsene måtte gjennomføres, men vil ikke kommentare det faktum at politiet ikke hadde alle bevisene klare før rettssaken.

- Det er viktig at dette blir gjort, sa han etter at retten var ferdig for i dag.

  • I morgen vil Telenors eksperter vitne om dekningsområdet til basestasjonen der det er registrert flere samtaler til og fra Kristiansens telefon drapskvelden.