MILLIONER KAN VÆRE RAMMET: Opp mot 14 millioner Facebook-brukere kan ha blitt rammet av en programvarefeil som førte til at private innlegg ble offentlige. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB Scanpix
MILLIONER KAN VÆRE RAMMET: Opp mot 14 millioner Facebook-brukere kan ha blitt rammet av en programvarefeil som førte til at private innlegg ble offentlige. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Slik sjekker du om du er berørt:

Ny Facebook-skandale: Millioner av «private» innlegg kan ha blitt offentlige

En Facebook-feil kan ha ført til at så mange som 14 millioner brukere kan ha fått offentliggjort innlegg de trodde var private.

En programvarefeil hos Facebook kan ha ført til at millioner av tjenestens brukere kan ha delt privat informasjon med offentligheten.

Det er selskapet selv som advarer brukerne om feilen.

- Vi ønsker å be om unnskyldning for denne tabben, sier Erin Egan, leder for personvern i Facebook, ifølge BBC.

Ber brukere gå gjennom innlegg

Feilen førte til at de rammede brukernes oppdateringer automatisk ble satt til offentlig status, uavhengig av om brukerne i utgangspunktet hadde private innlegg som standardinnstilling.

- Vi har løst dette problemet og har i dag begynt jobben med å informere alle brukerne som ble rammet, og ber dem samtidig om å gjennomgå alle innlegg de har delt i den aktuelle perioden, sier Egan, ifølge Engadget.

Hun legger imidlertid til:

- For å være helt tydelig så har ikke denne feilen påvirket tidligere innlegg. Brukerne kunne også fortsatt velge sitt publikum (privat eller offentlig), akkurat som de alltid har kunnet.

Problemet var altså at innleggene automatisk ble satt til «offentlig», med mindre brukerne selv valgte å gjøre dem private.

Slik sjekker du om du er berørt

Den amerikanske nyhetsnettsida Quartz skriver at du enkelt kan sjekke om du berørt av den siste Facebook-skandalen.

Er du berørt, har du eller kommer du til å få et varsel av Facebook. Dette kommer i fanen øverst til høyre hvor andre Facebook-varsler kommer.

I varselet som sendes ut til berørte står det på engelsk «Please Review Your Posts», eller noe tilsvarende på norsk - altså et varsel som vennligst ber deg om om å gå gjennom innleggene dine som kan være berørt.

Trykker du på varselet kommer du så til en side hvor Facebook viser deg hvilke innlegg det gjelder.